Δευτέρα 18.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η συγνώμη Ζορμπά, η οργή Καμπαγιάννη και η παρέμβαση της Ντούβλη

24.11.2020

Συγνώμη από τους συναδέλφους του γιατρούς για την φράση του «χαμάληδες», αναγκάστηκε να ζητήσει ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής Αγγελος Ζορμπάς που ξεσήκωσε αντιδράσεις μεταξύ των γιατρών.

Ν. Καμπαγιάννης

Μάλιστα οργισμένη ήταν η ανάρτηση του γιατρού Νίκου Καμπαγιάννη:

«Σήμερα, ο γιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Α. Ζορμπάς, σε ραδιοφωνική εκπομπή, αποκάλεσε όσους έχουμε μετακινηθεί από τα τμήματα μας για την νοσηλεία περιστατικών COVID-19, χαμάληδες που δεν χρειάζεται να χουμε και καμιά ιδιαίτερη επιστημονική γνώση γιατί «αυτά τα μαθαίνει κανείς σε 5 λεπτά, σε μισή μέρα».

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω καθώς πενθώ έναν αγαπημένο φίλο! Έναν άνθρωπο όμως που όσο ζούσε γινότανε «χαμάλης» για όλους τους ζορμπάδες του νοσοκομείου. Χαίρομαι λοιπόν που είμαι χαμάλης και ντρέπομαι που μέχρι σήμερα αφήναμε ζορμπάδες να μας εκφράζουν στην κοινωνία. Ως εδώ»!

Η Ντούβλη

Σε παρέμβασή τη ς η αναισθησιολόγος κ. Στέλλα Ντούβλη, αφού επισυνάπτει την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων που καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το νοσοκομείο, αναφέρει:  «Αρα οι ”επιστημονικές απόψεις” του συναδελφου και μέλους του Ι.Σ.. , ότι τους ασθενείς covid19 αρκεί να τους περιθάλπει ο χαμάλης μόνον ειδικευόμενος, κρίμα δεν εισακούσθηκαν»!

Η συγνώμη Ζορμπά

«Σχετικά με την σημερινή μου έκφραση ως “χαμαλοδουλειάς” της εργασίας των ειδικευομένων στις κλινικές covid που λέχθηκε σε συνέντευξή μου σε ραδιοφωνικό σταθμό θέλω να δηλώσω τα παρακάτω.Η λέξη αυτή ήθελε να καταδείξει το πόσο επίπονη και σκληρή είναι η συγκεκριμένη εργασία και δεν λέχθηκε με απαξιωτικό τρόπο.Ο ιδιος τόσο ως ειδικευόμενος εργαζόμουν καθημερινά επιτελώντας όχι μόνο ιατρικό έργο αλλά και άλλες εργασίες και υποχρεώσεις εξόχως κουραστικές.Το μικρό χρονικό διάστημα που εργάστηκα ως εφημερεύων στην κλινική covid χωρίς να υπάρχει ειδικευόμενος ως βοηθός έκανα το ίδιο.Επειδή πιθανόν κάποιοι συνάδελφοι αισθάνονται προσβεβλημένοι θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη παρ’ όλο που δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».