Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποιοι ανησυχούν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο νοσοκομείο;

07.01.2020

«Αυτοί που έχουν να ανησυχούν από τις υποκλοπές των τηλεφώνων είναι αυτοί που τις παρήγγειλαν και όχι αυτοί που κατεγράφησαν», δήλωσε πριν στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις» του Ράδιο Ζυγός, ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής Τρικάλων Αγγελος Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά η όλη υπόθεση των υποκλοπών είναι θέμα Δημοκρατίας και θεώρησε αδιανόητο το να παρακολουθούνται οι συνομιλίες γιατρών και προσωπικού του νοσοκομείου Τρικάλων. Εκτίμηση πως όταν βρεθούν οι υπεύθυνοι θα κινηθεί αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον τους, ενώ εκτίμηση πως ανάλογες κινήσεις μπορεί να κάνουν και οι διοικήσεις των γιατρών και των εργαζομένων.

Επίσης ο ίδιος εκτίμησε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε έγινε η τοποθέτηση του «κοριού», σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ παρακάτω:

«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr oι συνεχείς βλάβες του κέντρου που δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν οι τεχνικοί του Νοσοκομείου, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί εξωτερικός τεχνικός, ειδικός σε μηχανήματα siemens.

Ανοίγοντας το τηλεφωνικό κέντρο, ο ειδικός διαπίστωσε έκπληκτος το μηχάνημα παρακολούθησης που κατέγραφε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις καθώς και όλα τα εσωτερικά τηλέφωνα του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Μόλις το εντόπισε, συνέταξε έκθεση, που την παρέδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του πήρε απόφαση να παραπέμψει το θέμα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα που έχει γίνει και τις εκτιμήσεις στελεχών του Νοσοκομείου, η συσκευή υποκλοπών τοποθετήθηκε το πιθανότερο πριν το 2016.

Το θέμα αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ τα ερωτήματα που εγείρουν είναι πολλά και καυτά.

Αναμένουμε τις εξελίξεις που σίγουρα θα είναι ραγδαίες, αφού το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πιθανότατα να υπάρξουν ποινικές ευθύνες».