Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ! Το νοσοκομείο ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες

15.01.2018

Του Χρήστου Κοντού

Οι κόντρες, οι απειλές αλλά και τα κοσμητικά επίθετα μεταξύ γιατρών, εργαζομένων και διοίκησης, για όσους ξέρουν το νοσοκομείο Τρικάλων δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε πρωτόγνωρο και κυρίως δεν εκπλήττει κανέναν ως θέμα.

Μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια και αυτό είναι σχεδόν από την πρώτη μέρα (ίσως και νωρίτερα), ανάληψης των καθηκόντων στη θέση του διοικητή, από τον κ. Δημήτριο Παρθένη.

Η αλήθεια είναι πως η τοποθέτησή του χάλασε την σούπα σε πολλούς. Πρώτα απ’ όλα σε πολλούς εκτός νοσοκομείου που είχαν… «καπαρώσει» τη θέση, μέσα από τον ίδιο κυβερνητικό χώρο, κάτι που είχε ως συνέπεια, με το καλημέρα και κυρίως με την περίφημη… δεξίωση ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Παρθένη, να αρχίσουν τα όργανα.

Τότε όσοι δεν ήξεραν, γνώρισαν για πρώτη φορά την εκρηκτική συμπεριφορά του κ. Παρθένη και αναφέρομαι κυρίως σε… «συναδέλφους» δημοσιογράφους που άρχισαν στην πορεία το λιβάνισμα.

Όμως με το καλημέρα, ο κ. Παρθένης ως γιατρός στο επάγγελμα, αντί να επιλέξει να χτυπήσει στις πλάτες τους συναδέλφους του, διαιωνίζοντας την κατάσταση με τα διάφορα… «μαγαζάκια» (ότι έκαναν οι προκάτοχοί του), τα οποία οι ίδιοι οι γιατροί τα καταγγέλλουν μεταξύ τους όταν θίγονται τα ατομικά τους συμφέροντα, επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης και άρχισε να αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των κλινικών και όχι μόνο. Ισορροπίες που προφανώς βόλευαν τον ίδιο για να μπορεί να περάσει όσα είχε σχεδιάσει για το νοσοκομείο για το οποίο εξάλλου θα λογοδοτούσε. Είναι αλήθεια πως σε πάρα πολλά τα κατάφερε και πως είχε με το μέρος του μεγάλο μέρος των γιατρών αρχικά, γιατί οι αποφάσεις βόλευαν τον καθένα ξεχωριστά και κυρίως… λόγω του κακού ονόματος που είχε πάρει το νοσοκομείο στον κόσμο των Τρικάλων από γιατρούς που οι περισσότεροι τώρα είναι στη σύνταξη, αλλά και από το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν… κέρδισε και την έξωθεν καλή μαρτυρία…

Είναι αλήθεια πως δημιούργησε νέες κλινικές που στήθηκαν με την στήριξή του μόνο που… το ιατρικό προσωπικό δεν έφτανε και άρχισαν ήδη οι γκρίνιες.

Αυτό δεν φτάνει τελικά για έναν εκρηκτικό τύπο, όπως είναι ο διοικητής του νοσοκομείου, όπως και ο ίδιος αναγνώρισε την Παρασκευή στον «Ζυγό». Ήταν αρκετές φορές που γέμισε την καρδάρα με το γάλα και την κλώτσησε ο ίδιος.

Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις ήταν οι φορές που μπήκε το ζήτημα του στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και οι συγκρούσεις του με τα μέλη του διοίκησης του νοσοκομείου είναι παροιμιώδης… Οι εκφράσεις και η απαξίωση των γιατρών αλλά και η τακτική του διέρρεε και βασίλευε όπως ο ίδιος ο σύλλογος καταγγέλλει, σίγουρα δεν συνάδουν στο επίπεδο ενός διοικητή.

Μόνο που πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η σύγκρουση που τόσον καιρό υπέβοσκε και εξελισσόταν μόνο στους διαδρόμους του νοσοκομείου, αλλά με εκφράσεις πεζοδρομίου, βγήκε από αυτό και πήρε δημοσιότητα.

Μια δημοσιότητα όμως που μόνο κακό κάνει και που εντελώς απερίσκεπτα τα δυο κόμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν να την εκμεταλλευτούν.

Αντί σε ένα νομό, όλοι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατροί, διοίκηση και κόμματα να καθίσουν από κοινού στο ίδιο τραπέζι με ένα και μοναδικό στόχο την περεταίρω αναβάθμιση του νοσοκομείου, διασύρθηκαν και στο εξής η λειτουργία του νοσοκομείου θα καθίσταται κάθε μέρα όλο και πιο προβληματική.

Γιατροί που από σήμερα δεν θα μιλάνε μεταξύ τους, εργαζόμενοι στο ίδιο συμβούλιο που θα σκοτώνονται για τα μικροκομματικά συμφέροντά τους και ένας διοικητής που είναι αμφίβολο πια αν θα μπορεί να επιβληθεί χωρίς τον… βούρδουλα στο ιατρικό προσωπικό που του εναντιώθηκε, προδιαγράφουν ζοφερό το μέλλον.

Πέραν των όποιων πολιτικών, συντεχνιακών, αλλά και… οικονομικών συμφερόντων, προηγείται η υγεία των πολιτών και στο νοσοκομείο Τρικάλων, υπάρχουν γιατροί που πραγματικά αξίζουν τα «παντελόνια» που φοράνε, γιατί το έχουν κάνει γνωστό στο πανελλήνιο. Αφήστε αυτούς στην ησυχία τους.

Θα πρέπει άμεσα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό (βουλευτές, Ν.Ε.) να συγκληθεί και να δοθεί λύση.

Η κατάσταση δεν τιμά κανένα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.  αφού από δω και πέρα στο νοσοκομείο ο εμφύλιος είναι δεδομένος μιας και η χθεσινοβραδική ανακοίνωση στήριξης του κ. Παρθένη από τους μισούς διευθυντές τους νοσοκομείου, βάζει τους άλλους μισούς και τον Ιατρικό Σύλλογο, απέναντι.