Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεν άντεξε τον διοικητή και τα βρόντηξε ο Σιμορέλης

20.11.2018

Μόνο συνεδρίαση σοβαρού Διοικητικού Συμβουλίου με αντικείμενο ένα θέμα που αφορά μια ομάδα ανθρώπων με χρόνιο πρόβλημα, όπως αυτό της Μεσογειακής Αναιμίας, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή του νοσοκομείου Τρικάλων, παρουσία μάλιστα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που και αυτοί δεν άντεξαν.

Το θέμα που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία της  Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά κατέδειξε την τεράστια κόντρα του διοικητή του νοσοκομείου με αυτά τα άτομα, ενώ θα όσα ακούστηκαν, σίγουρα δεν τιμούν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μια κόντρα που ο κ. Παρθένης φρόντισε και σήμερα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ να την συντηρήσει.

Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Παρθένης είπε ευθέως στον πρόεδρο των πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Κωνσταντίνο Τσογια πως δεν είναι ισότιμοι συνομιλητές όσοι παρακάθονται στο τραπέζι για να ξεσηκώσει τον ήρεμο μέχρι εκείνη την ώρα, Σάκη Παπαδόπουλο και να αναγκάσει τον διοικητή να ανακαλέσει, που μάλλον δεν «έβλεπε» τους τρεις Τρικαλινούς βουλευτές… γιατί θεωρούσε πως έπαιζε εντός… έδρας, ενώ ο κ. Χρ. Σιμορέλης δεν άντεξε, σηκώθηκε και έφυγε από το συμβούλιο.

Παρά τις αιτιάσεις τόσο των ασθενών που επικαλέστηκαν διεθνή βιβλιογραφία, αλλά και του κ. Σπ. Περίφανου που επίσης επικαλέστηκε ανάλογη μελέτη νοσοκομείου της πρωτεύουσας, τόσο ο κ. Δ. Παρθένης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου, αρκέστηκαν να επιμένουν στις μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού στην Μονάδα, ισχυριζόμενοι ότι οι κανόνες του Νοσοκομείου επιβάλλουν την μετακίνηση των νοσηλευτριών σε πολλά και διαφορετικά πόστα, μη δίνοντας την παραμικρή σημασία στα όσα επιστημονικά και τεκμηριωμένα οι υπόλοιποι είπαν. Η μόνη απόφαση που τελικά πάρθηκε ήταν να  σταλεί ακόμα μια νοσηλεύτρια στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, κάτι που δεν κάλυπτε το Σύλλογο Πασχόντων, καθώς ζητούν την επιστροφή των δυο τελευταίων νοσηλευτριών  από εκείνες που μετακινήθηκαν από την Μονάδα, για να πάρουν την απάντηση από το μέλος του Δ. Σ του Νοσοκομείου κ. Σ. Κόσσυβα:  «Δεν θα σας ρωτήσουμε ποιον θα στείλουμε».

Ο Κ. Τσόγιας

Σήμερα με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία κ. Κώστας Τσόγιας

«Εμείς οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία δυστυχώς δεν μπορούμε να φύγουμε.

Το νοσοκομείο είναι κομμάτι της ζωής μας και εκεί θα δώσουμε τις μάχες μας.

Δεν υπάρχει οδός διαφυγής.

Είμαστε αναγκασμένοι να συγκρουόμαστε με την αλαζονεία της εκάστοτε εξουσίας που δρομολογεί καταστάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Αυτό που μας δίνει κουράγιο είναι ότι βρεθήκαμε, από ανάγκη, στην πρωτοπορία μίας κίνησης που αναδεικνύει κακώς κείμενα γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Καθημερινά ανακαλύπτουμε ότι η φωνή μας συναντιέται και ενισχύεται από τις φωνές όσων θέλουν ένα δημοκρατικό παρόν και μέλλον στο Νοσοκομείο Τρικάλων».

????????????????

????????????????

????????????????