Σάββατο 30.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τι κρύβει η παραίτηση Παρθένη από το νοσοκομείο

28.05.2019

Ηταν ή όχι τελικά πολιτικοί οι λόγοι της αιφνιδιαστικής παραίτησης χθες βράδυ του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη, αφού οι πληροφορίες θέλουν να τρέχει και να μην φτάνει κυριολεκτικά να προλάβει την  του Επιμελητή Β’ Αγγειοχειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» η οποίο τον… περιμένει (;) εδώ και δύο χρόνια.

Πάντως στέλεχος της Ν.Δ. έλεγε σήμερα το πρωί στον «Ενεργό Πολίτη» πως «αν υπάρχει έστω και η παραμικρή παρατυπία στον διορισμό, θα εξεταστεί εξονυχιστικά».

Στο νοσοκομείο Τρικάλων πάντως… πανηγύρι έχουν στήσει οι μέχρι τώρα «αντίπαλοί του», ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με το διορισμό του καινούργιου διοικητού, προφανώς από το κόμμα που θα προκύψει από τις εκλογές, μια και πρόκειται για την μεγαλύτερη… επιχείρηση υγείας του δημοσίου… στο νομό…

Ο ίδιος ο διοικητής στο σάιτ «trikalaIN» τόνισε πως «είχα σκοπό εδώ και καιρό να υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, γεγονός που πραγματοποίησα σήμερα. Έκανα πολύ σκληρή δουλειά τα τρία τελευταία χρόνια για να ανορθώσω και να αναπτύξω την λειτουργία του νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, εφαρμόζοντας στην ουσία το κυβερνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας με την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, με την εξοικονόμηση πόρων, με την λειτουργία αξονικού τομογράφου κλπ. Δυστυχώς το εκλογικό σώμα στις χθεσινές εκλογές, επέλεξε άλλες πολιτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω και στον τομέα της Υγείας. Όπως φαντάζεστε δεν μπορώ να παραμείνω Διοικητής με τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον Βορίδη Υπουργό Υγείας».

Χρέη προσωρινού διοικητή στο Νοσοκομείο Τρικάλων αναλαμβάνει ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Δημήτρης Πλατογιάννης.