Κυριακή 17.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πυρ ομαδόν κατά Παρθένη από γιατρούς και εργαζόμενους

19.03.2019

Τελειωμό φαίνεται δεν έχουν οι καταγγελίες κατά του διοικητού του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημητρίου Παρθένη για την συμπεριφορά του. Αυτή τη φορά την… πλήρωσε η  Γενική Γραμματέας της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ κ. Εύα Πατρίκαλου, ενώ με μπαράζ ανακοινώσεων, γιατροί και εργαζόμενοι καταδικάζουν την συμπεριφορά του.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη φραστική επίθεση κατά της συναδέλφου και Γενική Γραμματέα της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ Εύας Πατρίκαλου από το Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων, μέσα στον εργασιακό της χώρο κατά την εφημερία της το Σάββατο 09/03/2019 και μπροστά στους ασθενείς και το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Αιτία της επίθεσης ήταν η ανακοίνωση της ένωσης, σε εκδήλωση Εργατικών Σωματείων του Νομού Τρικάλων για την υγεία, η οποία περιέγραφε τις ελλείψεις ιατρών στο Γ.Ν. και Κ.Υ. του Νομού Τρικάλων, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εναντίον συναδέλφων οι οποίοι προσέφεραν με ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα χρόνια τώρα στο Γ.Ν. Τρικάλων. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο διοικητής καταφέρεται εναντίον εργαζομένων, ειδικά μόλις νιώσει πως πρόκειται για μαχόμενους και όχι για αυλικούς του.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως για μας όλες οι ιατρικές ειδικότητες είναι επιστημονικά ισάξιες και δεν υπάρχουν υποδεέστερες ειδικότητες και κριτήριο αξιολόγησης τους είναι η παροχή υπηρεσιών στο λαό. Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στο χώρο δουλειάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.

Δεν φοβόμαστε! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ασθενών και των συναδέλφων μας και δε θα μας πτοήσουν οι τραμπουκισμοί.

Ζητάμε τη συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ με ψήφισμα και παρέμβαση της για το θέμα στο Υπουργείου και στην 5η Δ.Υ.Π.Ε.

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τρικάλων

Η ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ συμπαραστέκεται πλήρως στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Τρικάλων και καταγγέλλει την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δ. Παρθένη ενάντια στην συνάδελφο Ε. Πατρίκαλου, Γ.Γ της Ένωσης.

Είναι η πολλαπλή φορά που ο συγκεκριμένος διοικητής επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές βάζοντας στο στόχαστρο το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης των νοσοκομειακών γιατρών. Επίσης, διαρκώς με ενέργειές του καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου γενικά.

Αν νομίζουν οι υπουργοί Υγείας πως με τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τις Ενώσεις – μέλη της ΟΕΝΓΕ να αναδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι βαθιά γελασμένοι.

Τους καλούμε να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά την καταγγελία της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, δηλώνει τη συμπαράστασή του στη Γιατρό κα Πατρίκαλου για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε μέσα στον εργασιακό χώρο κατά την ημέρα της εφημερίας της από τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Καταγγέλουμε κάθε συμπεριφορά εκφοβισμού, απαξίωσης, φίμωσης, περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών κάθε εργαζόμενου, από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Αποτελεί χρέος μας, η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απαιτούμε σεβασμό της προσωπικότητας και αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Πρόεδρος Ματίνα Κούκια  – Γ. Γραμματέας Νίκος Ρίζος

Τομέας Υγείας ΝΔ

Οι επαγγελματικές διοικητικές ανορθογραφίες του διοικητή του ΓΝΤ δίνουν τον τόνο της άσκησης της εξουσίας στο ίδρυμα αυτό. Τόσο ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και η ένωση Νοσοκομειακών γιατρών κατήγγειλαν την απαράδεκτη συμπεριφορά, τους εκφοβισμούς και την απαξίωση του προσωπικού, από τον διοικητή του Νοσοκομείου. Στην πραγματικότητα ωστόσο αυτό είναι το ύφος και η γλώσσα της κυβερνητικής εξουσίας στο χώρο της υγείας σήμερα, που χαρακτηρίζεται από τις απειλητικές εξάρσεις και ύβρεις του Υφυπουργού Υγείας μέχρι και τις ιδιοτροπίες του διοικητή του ΓΝΤ και των προστατών του.

Τομέας Υγείας ΝΔ-ΔΑΚΕ Υγ Τρικάλων