Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στα Δικαστήρια η σκληρή κόντρα Παρθένη – Τσίγκα

29.12.2017

Στις δικαστικές αίθουσες φαίνεται πως οδηγείται η εδώ και πάρα πολύ καιρό κόντρα του Διοικητή του νοσοκομείου και του Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής και πρώην θεματικού αντιπεριφειάρχη Υγείας Γιώργου Τσίγκα. Χθες με δηλώσεις του στην Λέσχη 97,6 ο διοικητής του ιδρύματος Δημήτρης Παρθένης, για την διενέργεια Ε.Δ.Ε. στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων έβαλε κυριολεκτικά φωτιές, για να υπάρξει σήμερα η απάντηση του κ. Τσίγκα. Διαβάστε τι ειπώθηκε:

Δημ. Παρθένης

‘Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που μένει σε εκκρεμότητα και αφορά στη λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής και του ιατρείου ημέρας. Άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα όταν μετακίνησα την σύζυγο του διευθυντή της Ψυχιατρικής κυρίου Τσίγκα σε άλλο τμήμα και από τότε υπήρξε στην κυριολεξία από μέρους του μια συστηματική αντίπραξη. Απομακρύνθηκαν και εκδιώχτηκαν  ασθενείς και ψυχικά πάσχοντες, και γίναν ενέργειες που δεν ερμηνεύονται. Έπειτα από όλα αυτά διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. και σύμφωνα με το πόρισμα της αποδείχθηκε ότι υπήρχαν ευθύνες και  αποδόθηκαν λίαν επιεικώς στον κύριο Τσίγκα και στην σύζυγο του,  υπάλληλο της Ψυχιατρικής κλινικής,  στέρηση μισθού για 15 μέρες στον καθένα. Έπρεπε να επιβληθεί ποινή και την επέβαλλα εγώ ώστε να κλείσει εκεί το θέμα.’

Όσον αφορά στα αίτια της συγκεκριμένης κόντρας ο κ. Παρθένης τόνισε:

‘Οι συγκεκριμένοι αξιώνουν να μην τους διαταράξει κανείς τη σύνθεση τους, παρότι δεν είναι πρέπον να βρίσκονται Ά βαθμού συγγενείς στον ίδιο χώρο. Καταλαβαίνω ότι κύριος Τσίγκας είναι στέλεχος της Ν.Δ. και περιφερειακός σύμβουλος αλλά εγώ βλέπω τη διάσταση του ιατρικού στελέχους, δεν υπάρχει αυτό το κριτήριο για μένα. Το ότι υπήρξε και θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που του έχουν αναθέσει τέτοια καθήκοντα.

Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και ο κύριος Τσίγκας έχει αποκτήσει και όψιμους υποστηρικτές οι οποίοι στρατεύονται να τον υποστηρίξουν και αποτελούν δικούς μου πολιτικούς αντιπάλους.

Αν όμως κάποιος αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να μην δέχεται συνέπειες, θα πρέπει να κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Αν προκύψουν παραπτώματα που να δικαιολογούν την απομάκρυνση του από τη θέση του διευθυντή, δεν έχω κάποιο λόγο να μην το προχωρήσω.

Από την πλευρά του  ο κύριος Τσίγκας έχει κάνει μια προσφυγή στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΥΠΕ προσπαθώντας να απορρίψει το  νομικώς κατοχυρωμένο πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Εγώ όρους σε αυτή τη διαδικασία δεν δέχομαι, αν ο κύριος Τσίγκας θέλει να πάει πακέτο με τη σύζυγο του αυτό είναι κάτι που δεν θα το δεχτώ. Θα μπορούσα να τη βοηθήσω ακόμα και να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, γιατί ανήκει σε άλλη πόλη και εδώ και 14 χρόνια είναι σε απόσπαση που δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι νόμιμη,  αλλά όχι με τη διαδικασία που μου λένε ότι είναι εξειδικευμένο στέλεχος ψυχιατρικής ενώ η ίδια είναι ΔΕ, δεν γίνεται αυτό.

Θα γίνουν προσλήψεις ψυχιάτρων γιατί κάποιοι θέλουν να εργαστούν ενώ κάποιοι όχι, αν δεν θέλουν να εργαστούν αυτοί θα αποφασίσουν ότι δεν θα υπάρξει εργασία;

Αν είμαι λάθος να ζητήσω και δημόσια συγγνώμη, δεν είναι πολιτικό το θέμα αν είναι Πασοκ Συριζα ή Ν.Δ. ο κάθε υπάλληλος. Αν δεν είμαι όμως να πάρει ο καθένας τη θέση του.  Δεν γίνεται να υφίσταται ο πολίτης την ταλαιπωρία επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αναπτυχθεί η ψυχιατρική στα Τρίκαλα.’

Γιώργος Τσίγκας: «Καλή «αντάμωση» …. κε διοικητά !!

Αναφορικά με τη δημόσια τοποθέτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και τη δημοσιοποίηση από τον ίδιο αυστηρά υπηρεσιακών ζητημάτων αλλά και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μου, επάγομαι τα ακόλουθα:

1) Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναλωθώ, όπως ο ίδιος επέλεξε να κάνει, σε δημόσια αντιπαράθεση και μάλιστα διά του τύπου, σεβόμενος, πρωτίστως, απόλυτα την ιδιότητά μου ως ιατρού ΕΣΥ, την ιεραρχική διοικητική δομή που διέπει τη λειτουργία του νομικού προσώπου, όπου υπηρετώ επί σειρά δεκαετιών, αγόγγυστα και πιστά, καθώς και την επιστήμη την οποία διακονώ. Αυτή μου η θέση, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι τα λεχθέντα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη, μπορούν να γίνουν ανεκτά από εμένα πλέον, πλην όμως, για την προάσπιση του δικαίου, της αλήθειας και του προσώπου μου, θα απευθυνθώ στα αρμόδια πειθαρχικά, διοικητικά και ποινικά δικαιοδοτικά όργανα, από τούδε και εφεξής.

2) Όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της ψυχιατρικού τομέα είναι θέματα για τα οποία έχω εκφράσει επιστημονικώς τεκμηριωμένη άποψη με δική μου πρωτοβουλία, επισημάνσεις και επιστολές στα αρμόδια όργανα  εδώ και καιρό και νεόκοποι τιμητές και εκφέροντες άποψη περί επιστημονικών ζητημάτων τα οποία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, ελαφρά τη καρδία, δημοσίως, μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν.

3) Η εμπλοκή του ονόματος της συζύγου μου και η κατασυκοφάντησή της με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και υπονοούμενα, είναι εκ του πονηρού, στόχο έχει να πλήξει εμένα και εκτός από ηθικά απαράδεκτη αποτελεί και σοβαρή ποινικά κολάσιμη πράξη, για την οποία θα κινηθούμε άμεσα δικαστικώς.

4) Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς το γεγονός ότι οι επιβληθείσες σε βάρος μας ποινές, κατόπιν της διενεργηθείσας Ε.Δ.Ε. που παραγγέλθηκε από τον ίδιο τον κ. Διοικητή, επεβλήθησαν επίσης από τον ίδιο και μόνο , με βάση ένα έωλο, αβάσιμο, ψευδεπίγραφο, χαλκευμένο και κατασκευασμένο πειθαρχικό κατηγορητήριο , έχουν προσβληθεί στα αρμόδια δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα και διοικητικά Δικαστήρια και είναι βέβαιον ότι η σκευωρία θα καταπέσει και θα αποδειχθεί το προφανές.

5) Εκτός της επιστημονικής μου ιδιότητας, είμαι και πολιτικό πρόσωπο και δυστυχώς η συγκεκριμένη δίωξή μου ενέχει κατεξοχήν πολιτικά κριτήρια, προδήλως, όμως, και πρωτίστως τα κίνητρα της δίωξής μου είναι προσωποπαγή.

6) Η διατύπωση απειλών και μάλιστα δημόσια, περί απομάκρυνσής μου από τη θέση του Διευθυντή του τμήματος ( θέση που κατέχω με επιστημονικά και θεσμικά κριτήρια και όχι με κομματική τοποθέτηση) έχει, ευτυχώς ή δυστυχώς, καταγραφεί, όπως και άλλες ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η σκευωρία θα έχει καταπέσει, θα αποτελέσει κριτήριο για ότι δικαστικώς θα επακολουθήσει.

Και οι κρίνοντες κρίνοντα».

Γεώργιος Τσίγκας

 

[fbcomments]