Τρίτη 15.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα των γιατρών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο νοσοκομείο

24.09.2020

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων με στόχο την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις ημέρες του Covid-19, μιας και το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι τεράστιο.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: Συνάδελφοι να δώσουμε τέλος στις φιέστες και τα επικοινωνιακά τρικ. Πως μπορεί να μιλάμε ακόμη για μη διασπορά της νόσου όταν στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχει διαλογή περιστατικών και οι ίδιοι γιατροί εξετάζουν ύποπτα για Covid-19 περιστατικά και μετά ασθενείς σε κλινικές, στο ΤΕΠ και στην κοινότητα; Πως μπορούν να μιλάνε για θωρακισμένο ΕΣΥ όταν κέντρα υγείας του νομού μας δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας για ολόκληρη την εφημερία και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο; Πως περιορίζουν τη διασπορά όταν μετακινούν τους ιατρούς από μονάδα σε μονάδα; Πως ακριβώς προασπίζουν την υγεία με εξουθενωμένους από την υπερεφημέρευση συναδέλφους; Τέλος στα παραμύθια!

Απαιτούμε:  Μόνιμες προσλήψεις τώρα! Όχι άλλα μπαλώματα! Ανάπτυξη κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ. Αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ, με ξεχωριστό τμήμα διαλογής. Ξεχωριστό τμήμα Covid-19. Κατεπείγουσες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και τραυματιοφορέων για τα Κέντρα Υγείας. Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ, την Πέμπτη 24/09. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ. στις 12.00μμ. Να είμαστε όλοι εκεί!!!!

Η ΕΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου

Η ΕΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου & Κ.Υ. Ν. Τρικάλων, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της  Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.  στην Απεργιακή  Κινητοποίηση  της  ΠΕΜΠΤΗΣ  24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Τ. στις 12.00 π.μ.

Να παρθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας

των εργαζομένων και ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας.

             Να ενισχυθεί  στο Γ.Ν.Τρ. με πρόσληψη μόνιμο  προσωπικό  και  στα Κ.Υ. του Νομού μας ΑΜΕΣΑ με προσωπικό καθαριότητας και τραυματιοφορέων,  με επείγουσες διαδικασίες.

             ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλο το Επικουρικό Νοσηλευτικό προσωπικό (που εργάζεται με Σ.Ο.Χ.), οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι νέοι Νοσηλευτές που έχουν έρθει στο Νοσοκομείο μας από τις 21 Σεπτέμβρη ως προσωπικό για Ειδίκευση, με 18  μήνες σύμβαση εργασίας.

             Να εξασφαλισθούν Ατομικά Μέτρα Προστασίας  για τους εργαζόμενους, Νοσοκομείο, Κ.Υ.

             Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων Υγειονομικών με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος.

             Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στο Γ.Ν.Τρικάλων και Κ.Υ. για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες.

             Να  εξοπλιστεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γ.Ν.Τ. με μηχάνημα μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας και να  γίνεται προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων.

             Να επιταχθούν ΑΜΕΣΑ τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και  μαζί με τους εργαζόμενους, να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος της επιδημίας και το Γ.Ν.Τρικάλων , όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας, Κ.Υ. στο Νομό μας,  αδυνατούν ήδη να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με SARS-CoV-2.

Τα πρόσφατα Αυξημένα περιστατικά στο Γ.Ν.Τ. με θετικά αποτελέσματα  στην εξέταση για SARS-CοV, σε ασθενείς που νοσηλευόταν στο τμήμα Covid (πιθανότατα μετά από επαφή με «θετικό» συνοδό), αλλά και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός «θετικών» περιστατικών που επισκέπτονται το Τ.Ε.Π. και  διακομίζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς(Π.Γ.Ν. Λάρισας) και όλοι  οι  εργαζόμενοι Υγειονομικοί – όπου σε πολλές περιπτώσεις  δεν τίθενται σε προληπτική καραντίνα , TEST,  ούτε οι συνάδελφοι που είναι «στενές επαφές» – αναδεικνύουν, για άλλη μια φορά, την επείγουσα ανάγκη για άμεσα πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και των ασθενών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στο Γ.Ν.Τ.  το τμήμα covid  που λειτουργεί,  έχει 22 κρεβάτια  με 9 ΜΟΝΟ! Νοσηλευτές νέους Επικουρικούς, ( Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου), για να νοσηλεύσουν  ασθενείς θετικούς στο covid  αλλά και ύποπτα περιστατικά (ώσπου να βγει το TEST), που πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τηρήσουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, είναι μόνοι τους και αυτό  καθιστά ακόμα πιο έντονη την παρουσία του νοσηλευτή σε κάθε  ασθενή,  με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία τόσο  των ασθενών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι, το διάστημα Μάρτιος – Μάιος, για να εξοικονομηθεί προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, είχαν γίνει εκτεταμένες συμπτύξεις με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας κλινικών και της  ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ, το κλείσιμο της Ψυχιατρικής και εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας η ΩΡΛ κλινικής.

Ταυτόχρονα, παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία όλων των κλινικών και τμημάτων και  στα Κ.Υ. όπου οι Νοσηλευτές, καλούνται να αναλάβουν και την καθαριότητα των χώρων, γιατί  μετά την πρωινή βάρδια δεν υπάρχει Καθαριότητα (Κ.Υ. Φαρκαδώνας- Καλαμπάκας) και σε  όλα τα Κ.Υ. του Νομού μένουν χωρίς τραυματιοφορείς.

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά αν απολυθούν οι 80 εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) που οι συμβάσεις λήγουν ως το τέλος του 2020 και ως τον 3ο του 2021. Ενώ αντί για την αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων για τον μοριακό έλεγχο και την εξασφάλιση των αναγκαίων αντιδραστηρίων, η κυβέρνηση προωθεί την ανάθεση του μοριακού ελλέγχου σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δίνοντας άλλο ένα «δωράκι» στους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντι μας, εκτός από τον «αόρατο », έχουμε και τον ορατό εχθρό, την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αξιοποιούν ακόμη και την επιδημία για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους Υγειονομικούς και δεσμευόμαστε ότι δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».Θα συνεχίζουμε  να παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους ασθενείς  για  Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Π.Φ.Υ. με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Και οι δάσκαλοι

«Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας Συμπαράσταση  στην κινητοποίηση της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο πλαίσιο την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας, που αποτελούν την πρώτη και κύρια γραμμή άμυνας απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο έχει ήδη ενσκήψει, στηρίζοντας πλήρως όλα τα σημεία του διεκδικητικού τους πλαισίου, με στόχο τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και ασθενών στις δημόσιες μονάδες υγείας όπως:

             Άμεση ενίσχυση του Γ. Ν. Τρ. με μόνιμο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, καθαριότητας κ.λ.π.) και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

             Συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων Υγειονομικών με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος.

             Προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο όλων των ασθενών που εισάγονται στο Γ.Ν.Τρικάλων και στα Κ.Υ. για την πρόληψη της μετάδοσης από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες.

             Εξοπλισμό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Γ.Ν.Τ. με μηχάνημα μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας, προληπτικό έλεγχο όλων των ασθενών που εισάγονται και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώνει τη φωνή του και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, στο προαύλιο του Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Τ. στις 12:00 μ.μ. (επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.).»

Ο Σύλλογος Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Τρικαλων-μελος της -Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στηρίζει την κινητοποιηση της  Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου και ΚΥ Νομού Τρικάλων και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24/9 στις 12μμ στην είσοδο των επειγόντων  περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικαλων

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς σε όλη τη χώρα και απαιτούμε ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Δημιουργία και στελέχωση επαρκών ΜΕΘ.

Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξοπλισμένη και στελεχωμένη για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.