Δευτέρα 20.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρία των γιατρών αύριο στο νοσοκομείο

15.02.2021

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αύριο το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων στην οποία καλούν φορείς και σωματεία σε  συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Έχει εγκληματικές ευθύνες:

Ø Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.

Ø Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.

Ø Για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας που ευθύνεται για το ρημαγμένο από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές δημόσιο σύστημα υγείας.

Ø Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

Ø Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει!

Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας. Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα, για τη στοχοποίησή μας, για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις.

                                16/2 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Καλούμε τα μέλη μας ,φορείς και σωματεία σε  συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 16/2 στις 11.00 πμ έξω από το ΤΕΠ του Γ.ΝΤ.

Τέρμα στην κοροιδία ποια .Ζητάμε άμεσα :

  • Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Τ για την        κάλυψη των τεραστίων κενών σε: (παθολόγους,ακτινολόγους,παιδιάτρους ΩΡΛ,νεφρολόγους.πνευμονολόγους,ιατρούς για το ΤΕΠκαι όπου αλλού υπάρχουν κενά).
  • Να σταματήσει άμεσα η εκμετάλλευση των ειδικευόμενων ιατρών τους οποίους το σύστημα χρησιμοποιεί ως ¨άσπρες μπλούζες¨που θα καλύπτουν τρύπες, σε βάρος της εκπαίδευσής τους
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους υγειονομικούς.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η σωματική και η ψυχική μας εξουθένωση.
  • Όχι στα νοσοκομεία μιας νόσου-άμεση αύξηση των Τ.Ε ιατρείων και των χειρουργείων ώστε να ανακοπεί η νέα πανδημία της υποθεραπείας και της υποδιάγνωσης.
  • Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα κέντρα υγείας. Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια των κέντρων υγείας των οποίων η λειτουργία σταμάτησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις τεχνολόγων ακτινολόγων ,προσωπικού καθαριότητας, τραυματιοφορέων και φύλαξης για την 24ωρη κάλυψη των αντίστοιχων υπηρεσιών.
  • Να ανακαινιστούν άμεσα και να εξοπλιστούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία .
  • Να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Φ.Υ ώστε να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός.
  • Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί και οι διώξεις συναδέλφων υγειονομικών που δε ¨συμορφώνονται προς τας διαταγάς¨

Ομόφωνα το Δ.Σ της

Ε.Ι.Ν.K.Y.N.T