Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μέχρι το τέλος Μαρτίου ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο Τρικάλων

08.03.2016

Μέχρι το τέλος του μήνα… πιθανόν θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων αφού η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο καθώς έχει καταρτισθεί η λίστα με όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να διοικήσουν ένα νοσοκομείο.
Μέχρι τις 15 Μαρτίου το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να έχουν διορισθεί οι πρώτοι διοικητές νοσοκομείων. Η στελέχωση των Νοσοκομείων θα ξεκινήσει από αυτά των νησιών που θεωρούνται κρίσιμα λόγω και του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος, σειρά θα έχουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αλλά και τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα που υπάρχουν στη χώρα. Από τα πρώτα στελέχη που θα διορισθούν θα είναι σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ τρία νέα πρόσωπα εντάσσονται στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ειδικότερα αλλάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων και αντικαθίστανται τρία πρώην μέλη.

Καταρχάς στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων συμμετέχει πλέον ο νέος πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κωνσταντίνος Μάρκου, μετά την αντικατάσταση του Τάκη Σκανδαλάκη.

Επίσης το ΑΣΕΠ θα εκπροσωπείται πλέον από τον Ιωάννη Παπαδημητράκη και όχι από τον Γεώργιο Καπερώνη.
Όμως εκτός Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων είναι πλέον και ο Νικόλαος Μπερετάνος, οικονομολόγος – σύμβουλος Διοίκησης της Α.Ε. «Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου».

Τη θέση του παίρνει Αναστασία Πετράτου που είναι Στέλεχος Διαφημιστικής Εταιρείας. Πρόεδρος της Επιτροπής παραμένει πάντως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος.

Πάντως με τον ορισμό της νέας σύνθεσης της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων ξεκινά και η διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο καθώς έχει καταρτισθεί η λίστα με όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να διοικήσουν ένα νοσοκομείο.

Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά το τοπίο με τους διοικητές των νοσοκομείων καθώς ήδη οι υποψήφιοι που πέρασαν το σκόπελο των βιογραφικών, καλούνται για την προσωπική συνέντευξη. Η αξιολόγηση των βιογραφικών έχει οριστικοποιηθεί και τα πρώτα στελέχη μετά την προσωπική συνέντευξη θα αναλάβουν καθήκοντα κυρίως στα νοσοκομεία των νησιών.