Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο – Ν. Χαροκόπος: Είμαστε προς κατάρρευση

03.11.2021

Τραγικές είναι οι στιγμές που ζει πλέον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Τρίκαλα με τις κλινικές covid να έχουν φτάσει στα όρια τους, ενώ υγειονομικό προσωπικό είναι προς κατάρρευση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής και των κλινικών cocid19 Νίκο Χαροκόπο ογδόντα άτομα νοσηλεύονται τώρα σε αυτές, όλος ο 4ος όροφος έχει καταληφθεί ενώ η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο με ορατό τον κίνδυνο να γίνει ανεξέλεγκτη.

Χθες μόνο στο νοσοκομείο έγιναν 21 εισαγωγές με τον διευθυντή να κάνει λόγω για πολλούς θανάτους αν δεν ληφθούν μέτρα.

Αυτή τη στιγμή για τους 80 αυτούς ασθενείς είναι μόλις 5 γιατροί, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας… ωριλά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά ο οποίος κάνει λόγο και παράλληλη έξαρση των άλλων ασθενειών, με τα αποτέλεσμα στην Β’ Παθολογική Κλινική με δυναμικότητα 30 κρεβάτια… να είναι 32 οι ασθενείς.

Από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου περιορίζεται η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, καθώς επίσης και των Απογευματινών Ιατρείων. Με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας γίνεται γνωστό ότι η λειτουργία των παραπάνω ιατρείων περικόπτεται κατά 50% «προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά της νόσου covid-19».