Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε αχρηστία ακόμη ο αξονικός του νοσοκομείου!!!

09.12.2019

Σε απόγνωση είναι οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων, αφού παρότι εδώ και αρκετές μέρες έχει παρθεί η απόφαση να αγοραστεί η λυχνία του αξονικού τομογράφου, αυτή η απόφαση είναι ακόμη στα χαρτιά, ή αν θέλετε στα συρτάρια της ΥΠΕ που δεν την έχει προχωρήσει.

Το θέμα είναι μείζον και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού οι πιθανότητες να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι πολλές, μιας και αυτή τη στιγμή γίνονται διακομιδές τόσο σε Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα, αλλά και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με τα ασθενοφόρα να είναι πλέον σε ρόλο… ταξί.

Φαίνεται πως τα χρήματα της λυχνίας που κοστίζει 60.000 πάνε αλλού, ενώ την ίδια ώρα από την καθυστέρηση αυτή υπάρχει και οικονομική αιμορραγία.

Παρότι το θέμα είναι γνωστό τους βουλευτές της Ν.Δ. κάνεις τους μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να πιέσει και ο δήμαρχος Τρικκαίων τώρα που είναι πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού στην πόλη λόγω του Μύλου των Ξωτικών αναμένεται να έρθει 1 εκατ. κόσμος.

Η δικαιολογία πως στο τέλος Ιανουαρίου θα έρθει ο καινούργιος, δεν ευσταθεί, αφού πρόταση είναι να λειτουργήσει αυτός ο αξονικός και στην συνέχεια να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, περιοχή επίσης που λόγω των Μετεώρων δέχεται εκατομμύρια τουρίστες όλο τον χρόνο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, της αντικατάστασης της λυχνίας, είναι ο σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Χρήστος Κοντός