Σάββατο 08.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκτος λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου

11.11.2019

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί μετά από σοβαρή βλάβη ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Τρικάλων και είναι αμφίβολο, αν θα λειτουργήσει ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energospolitis.gr η βλάβη που υπέστη είναι αρκετά σοβαρή και το κόστος είναι περίπου 70.000 ευρώ κάτι που καθιστά σχεδόν ασύμφορη την επισκευή του.

Στο μεταξύ παρότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου ««Προμήθεια και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου CT 32 τομών», φαίνεται πως η αδυναμία διοίκησης του νοσοκομείου, μιας και δεν έχει οριστεί ακόμη διοικητής… έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο Αξονικός Τομογράφος θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αξονικό τομογράφο ο οποίος είναι 15ετίας και παρουσιάζει συνεχείς βλάβες. Το νέο μηχάνημα θα είναι σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ το επίπεδο της διάγνωσης και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Ο ωφελούμενος πληθυσμός είναι το σύνολο του πληθυσμού της ΠΕ Τρικάλων, ο οποίος ανέρχεται σε 131.085 κατοίκους.