Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ντροπή!!! Έκλεισε η οδοντιατρική κλινική ΑμεΑ στο νοσοκομείο

02.06.2020

Λουκέτο έχει βάλει εδώ και καιρό το οδοντιατρείο για ΑμεΑ που λειτουργούσε στο νοσοκομείο Τρικάλων… κι όχι μόνο κανείς δεν κινητοποιήθηκε, αλλά φαίνεται πως το κουκούλωσαν ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Το θέμα έγινε γνωστό σήμερα μετά από σχόλιο μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες που πήρε τηλέφωνο να κλείσει ραντεβού και την παρέπεμψαν στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα που η μια κλινική μετά την άλλη κλείνει… (είπαμε αμάν να λειτουργήσει η παιδιατρική), η διοίκηση του νοσοκομείου, οι Τρικαλινοί βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και οι παράγοντες του τόπου περί άλλων τυρβάζουν και κάποιοι από αυτούς σφυρίζουν αδιάφορα.

Το Τακτικό Οδοντιατρικό Εξωτερικό Ιατρείο για ΑμεΑ ξεκίνησε να λειτουργεί στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2018 κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9:00 – 13:00) και εδώ και κάποιους μήνες έχει βάλει λουκέτο.

Πού είναι η 5η ΥΠΕ; Τι κάνει ο Φώτης Σερέτης, ο Τρικαλινός Ηλίας Τσιαούσης; Καλές οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις, αλλά οι Τρικαλινοί θέλουν το σύστημα υγείας να λειτουργεί.

Η ανάρτηση που τσακίζει κόκαλα

Την ανάρτηση καταγγελία έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του facebook η συγγραφέας κ. Αφροδίτη Μανουσάκη: «Σήμερα χρειάστηκε να αναζητήσουμε οδοντίατρο για την Αννούλα και μάθαμε ότι το οδοντιατρείο του νοσοκομείου Τρικάλων για ΑΜΕΑ έχει σταματήσει να λειτουργεί.
Ο υπεύθυνος μου είπε ότι το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό! Ακούσατε πιλοτικό! Μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα. Σπουδαία δουλειά τα πιλοτικά. Εγώ πάντα ήξερα ότι πιλοτικό είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινάει με στόχο να βρεθούν τα αδύναμα σημεία του και να διορθωθούν στην πορεία. Μάλλον δοκιμαστικό ήταν για να δούν εάν τα ΑΜΕΑ των Τρικάλων αξίζουν οδοντιατρική φροντίδα και τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν την αξίζουν.
Η δικαιολογία ήταν ότι για να λειτουργήσει ένα τέτοιο τμήμα έχει σοβαρές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται. Όχι, κύριοι! Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο τμήμα χρειάζεται μια πολιτεία που να νοιάζεται!!!
Η ζωή με το παιδί με αναπηρία δεν είναι δύσκολη για τους λόγους που όλοι εσείς πιστεύετε. Η αγάπη αλλάζει όλα όσα προσδοκούν οι γονείς από το παιδί τους και το κάνουν τελειότερο όλων στα μάτια τους. Γίνεται δύσκολη γιατί δεν αλλάζουν όλα όσα προσδοκά μια πολιτεία από αυτά.
Σταματήστε να αποκαλείτε τους γονείς των ΑΜΕΑ ήρωες. Είναι ένα παράσημο δίχως αντίκρισμα. Γίνετε συνάνθρωποι με ενσυναίσθηση πραγματική.
Παραφράζοντας συνθήματα της επικαιρότητας,
“Όλες οι ζωές αξίζουν και αξίζουν να βιώνονται με αξιοπρέπεια!”
Αυτά υπέροχη Ελλάδα μου…»