Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μιχαηλίδου: Στόχος μας η ανακούφιση των πολιτών

27.01.2020

Για την ανάγκη μιας κοινωνικής πολιτικής από το κράτος που θα στοχεύει στην ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών, αλλά και θα δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους μία προοπτική πέραν της εξάρτησής τους από τα επιδόματα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψή της στα Τρίκαλα, η οποία άκουσε τους εκπροσώπου των φορέων με μεγάλη προσοχή… ενώ δήλωσε για τη διανομή των σχολικών γευμάτων πως θα επιλυθεί πολύ σύντομα.

Η επίσκεψη της υφυπουργού στο νομό ξεκίνησε από το Χρονίων Παθήσεων όπου η κοπή πίτας έγινε παρουσία της υφυπουργού εργασίας κα Δόμνας Μηχαηλίδου της πρόεδρου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κα Δήμητρας Παππά καθώς και της αντιπρόεδρου κα. Ντίνας Δήμα.

Στην συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο όπου είχε συνομιλία με τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου (βλέπε ρεπορτάζ), ενώ ακολούθως επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Την κ. Μιχαηλίδου χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Τρέλλης, ο τυφυυπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, οοι βουλευτές Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστας, ο πολιτευτής Μικέλη Χατζηγακης καθώς και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θεωρεί την κοινωνική πολιτική ως μέσο εξαγοράς ψήφων και απόσπασης της προσοχής της κοινής γνώμης από άλλα ζητήματα αλλά την αντιμετωπίζει ακριβώς στη βάση αυτής της διπλής στόχευσης και την υπηρετεί με συγκεκριμένες παρεμβάσεις».

Με βάση τα παραπάνω η υφυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, που αφορά το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ λέγοντας ότι «αποτελεί σε συμβολικό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο την προμετωπίδα της πολιτικής για αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης στη χώρα».

«Η επίτευξη δημογραφικής ισορροπίας αποτελεί αναγκαίο όρο για την ανάπτυξη, καθώς χωρίς νέο και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό θα απειληθεί τόσο η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος όσο και η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που θέτει το οξύτατα ανταγωνιστικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της παγκόσμιας οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Τέλος μίλησε για την χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, υποστηρίζοντας πως στόχος είναι «να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την δυνατότητα να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

«Η επιδοματική πολιτική αποκτά νόημα ως εκδοχή μίας σύγχρονης και με αναπτυξιακό πρόσημο κοινωνικής πολιτικής, ακριβώς μόνο σε συνδυασμό με δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και καταπολέμησης των ανισοτήτων για τους ωφελούμενους, καθώς χωρίς αυτές είναι φάρμακο που ανακουφίζει αλλά δε θεραπεύει» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου.