Τρίτη 24.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΝΟΔΕ: Τα ψέματα Τσίπρα για την αξιολόγηση

10.05.2017

 

Τι μας έλεγαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης; Τρία πράγματα: Πρώτον: «Δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές», «δεν θα λάβουμε νέα μέτρα ούτε ενός ευρώ». Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τελικά, παίρνει μέτρα 3,6 δις.

Δεύτερον, μας έλεγαν πως ό,τι και να γίνει, αυτοί θα προστατεύσουν τους πιο αδύναμους. Και πλήττουν ακριβώς αυτούς. Διότι με το τέταρτο Μνημόνιο, επιβαρύνονται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Και τρίτον, έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας τους. Και κάνουν ακριβώς αυτό. Παίρνουν μέτρα σήμερα, για μετά το 2018, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

Μιλούν για έναν κύκλο που έκλεισε. Μόνο που τα ίδια ακριβώς έλεγαν και πέρυσι, στις 22 Μαΐου 2016. Έλεγαν ότι είναι οι τελευταίες δύσκολες αποφάσεις.

Λένε ότι μείωσαν τη λιτότητα, ενώ έχουν λάβει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από ό,τι προέβλεπε το «e-mail Χαρδούβελη». Και 4 φορές περισσότερα μέτρα από όσα ζητούσε το Δ.Ν.Τ., το 2014, από τη δική μας Κυβέρνηση. Και ενώ, το 2016, υπέβαλαν τους πολίτες σε οκταπλάσια λιτότητα από ό,τι είχε ζητηθεί. Πάντα σε βάρος των ασθενέστερων. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας «αγαπάει» τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι…

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ                                Ο Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού & επικοινωνίας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ                                                                                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ