Πέμπτη 22.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το μεγάλο στοίχημα του Νίκου Σακκά

28.11.2023 /

Μπορεί να πέρασε «Ντάνιελ» και «Ελία», μπορεί να πνίγηκαν τα μισά Τρίκαλα και τα χωριά, όμως όπως η κάλπη έδειξε πως ο Νίκος Σακκάς, τα κατάφερε και βγήκε αλώβητος περνώντας σε ποσοστό ακόμη και τον προστάτη του Δ. Παπαστεργίου, όμως για τον δήμαρχο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…
Από την μια είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με την καθημερινότητα της και που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Είναι μάλιστα το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο νέος δήμαρχος γιατί… σίγουρα υστερεί σε σχέση με τα… φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες που πουλούσε στους ιθαγενής των Αθηνών (και των Τρικάλων), ο προκάτοχός του και που τον έφτασαν στην θέση του υπουργού. Αρα αυτό που του μένει είναι να τελειώσει ΟΛΑ τα έργα που είναι στη μέση λόγω ανικανότητας κυρίως κάποιων αντιδημάρχων να τα προχωρήσουν και να κάνει την καθημερινότητα των Τρικαλινών πιο ανθρώπινη.
Η ομάδα
Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του Σακκά είναι να αποδείξει πως μπορεί να είναι αρχηγός της νέας δημοτικής ομάδας, μιας και το μεγαλύτερο μέρος αυτής, προέρχεται από τον ίδιο τον Παπαστεργίου, που δεν το κρύβει πως θέλει να είναι και υπουργός και… δήμαρχος.
Η πρώτη μπιχτή ήρθε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Γιώργο Καταβούτα που το χαρακτήρισε υπεραισιόδοξο για την πλατεία… ενώ ο νεανίσκος δελφίνος, διατυμπανίζει πως θα είναι ξανά αντιδήμαρχος.
Η δεύτερη… έχει να κάνει με την κατάργηση ή σύμπτυξη των δύο Περιφερειακών Αντιδημαρχιών του Α’ και Β΄ Τομέα, όπου αντιδρούν εντόνως οι σύμβουλοι των πρώην δήμων ο κ. Σακκάς επεσήμανε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με την διατήρηση των δύο Αντιδημαρχιών, διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» που μιλάνε για κατάργηση τους.
Όμως ο ίδιος ο δήμαρχος δείχνει όχι απλά να σηκώνει το γάντι… αλλά και να δείχνει τουλάχιστον τα λόγια ποιος είναι ο ηγέτης: «Όλα είναι ακόμα προς σκέψη και συζήτηση και κανένας από τους εν ενεργεία Αντιδημάρχους και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει εσαεί σε ένα πόστο. Δεν είναι κακό κάποιος που έχει κουραστεί ή έχει χαλαρώσει, να παραμείνει για ένα διάστημα στον πάγκο για να ξεκουραστεί», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΖΥΓΟ.
Για να δούμε λοιπόν, έχει κότσια να τους βάλει στον πάγκο…

[fbcomments]