Τετάρτη 16.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καρδούλας: Είπα την αλήθεια και φαίνεται δεν άρεσε

23.01.2021

Καταπέλτης ήταν ο πρώην Τομεάρχης Ν.Δ. Τρικάλων Νίκος Καρδούλας κατά όσων τον πολέμησαν, στη Ν.Δ., αλλά και εξηγεί πως τα όσα είπε στα κεντρικά του κόμματος για τον τρόπο διαχείρισης στον αριθμό των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ενόχλησαν κάποιους που μετά από επιστολή του με τα κακώς κείμενα της Ν.Δ., τα οποία έβλεπε αλλά και εισέπραττε από την βάση της Ν.Δ., οδήγησαν το “Μοσχάτο” στην καθαίρεσή του και την τοποθέτηση στη θέση του τον Μιχάλη Μπαγιώτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις «Χαμηλές Πτήσεις» στο Ράδιο Ζυγός τόνισε:

 

Χ. Κοντός: Γιατί σας ξήλωσαν από τη ΝΔ; Μάλλον τους χαλούσατε τη σούπα, πολλά λένε.

 

Ν. Καρδούλας: Ως Μηχανικός και ως πρώην αξιωματικός του ΕΣ, έχω μάθει να τα κρίνω όλα εκ του αποτελέσματος και όχι με παχιά λόγια και υποσχέσεις. Θα σας αναφέρω επιγραμματικά κάποια γεγονότα και θα καταλάβετε και εσείς και οι ακροατές σας τι έγινε.

Πριν τις εκλογές ως Τομεάρχης Οργανωτικού των Τρικάλων, μαζί με τη Νομαρχιακή Οργάνωση καταφέραμε στα Τρίκαλα τη μεγαλύτερη πανελλαδικά μετατόπιση εκλογικής ισχύος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, όπου η διαφορά -5% του Σεπτεμβρίου 2015, έγινε +15% τον Ιούλιο του 2019, καταγράφοντας μια ισχυροποίηση 20% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χ. Κοντός: Τεράστιο ποσοστό ναι.

 

Ν. Καρδούλας: Επίσης τα Τρίκαλα ήταν ο μοναδικός νομός όπου είχε διεξαχθεί σεμινάριο επιμόρφωσης εκλογικών αντιπροσώπων για τις εθνικές εκλογές του 2019, σε ξενοδοχείο όπου επώνυμοι δικηγόροι μίλησαν στους εκλογικούς αντιπροσώπους για τη διαδικασία των εκλογών. Εκεί λοιπόν είχαμε αποτέλεσμα. Πάμε τώρα μετά τις εκλογές. Τον Ιούλιο του 2019 είχα εισηγηθεί ως Τομεάρχης Τρικάλων να μην τοποθετηθεί ο κ. Κώστας Πατέρας ως Διοικητής Νοσοκομείου, ο οποίος διατυμπάνιζε στα ΜΜΕ Τρικάλων, ότι του το υποσχέθηκε ο Πρόεδρος. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε.

 

Χ. Κοντός: Δεν εισακουσθήκατε εκεί πάντως, έγινε ο Πατέρας έστω και για μία μέρα.

 

Ν. Καρδούλας: Σας εξιστορώ τα γεγονότα και εσείς θα μου πείτε στο τέλος εάν υπήρχε αποτέλεσμα ή όχι, σε όλα αυτά.

Είχα εισηγηθεί την αυτοαξιολόγηση των κομματικών μας οργανώσεων. Η αυτοαξιολόγηση ήταν η πυξίδα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος, αυτοαξιολόγηση παντού και σε όλους. Θα μπορούσαν τα μέλη μας να απαντήσουν ανώνυμα μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, πως θέλουν να είναι η κομματική οργάνωση, πως θέλουν να λειτουργεί και πως μπορεί να βελτιωθεί προς όφελος της κοινωνίας.

 

Χ. Κοντός: Αφού είχατε κερδίσει τις εκλογές, καλά ναι!

 

Ν. Καρδούλας:  Ναι μετά τις εκλογές. Τον περασμένο Αύγουστο του 2020 είχα εισηγηθεί τη διόρθωση ενός λάθους προσθαφαίρεσης του ΕΟΔΥ, όπου υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των ανακοινωθέντων ημερήσιων κρουσμάτων και του συνόλου των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, η οποία και σήμερα αν το δείτε συνεχίζεται.

Επίσης αρχές Δεκεμβρίου του 2020 είχα εισηγηθεί, όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας των τεστ, ότι πρέπει να γίνει διευκρίνηση από ΕΟΔΥ αν στα κρούσματα που αναφέρει στις ημερήσιες εκθέσεις του και τα οποία τα αναφέρει ως εργαστηριακά, περιλαμβάνονται και αυτά από τα rapid tests και σε άλλη  περίπτωση να διορθωθούν τα διαγράμματα που δημοσιεύονται.

Λοιπόν, αν προσθέσουμε σε αυτά και τη γκρίνια της κομματικής βάσης σε όλη τη Θεσσαλία, πείτε μου ποιος λογικός άνθρωπος θα ήθελε να παραμείνει στη θέση του, όταν δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα;

Και έτσι μετά τα παραπάνω, αποφάσισα να κάνω καλοπροαίρετη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα κακώς κείμενα προκαλούν θλίψη και ανησυχία σε όλους εμάς που στηρίζουμε εθελοντικά την Κυβέρνηση και μάλιστα αμισθί, γνωρίζοντας βέβαια με όλα αυτά που έγραψα θα απομακρυνθώ από Αναπληρωτής Γραμματέας, το οποίο και έγινε. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

 

Χ. Κοντός: Μάλιστα και αυτή είναι η αλήθεια

 

Ν. Καρδούλας:  Επίσης έχετε δει να κατέχω κάποια αμειβόμενη θέση στον κρατικό μηχανισμό; Έχετε ακούσει ποτέ ότι επιθυμώ να έχω πολιτική καριέρα; Προφανώς όχι διότι ποτέ δεν τα επεδίωξα αυτά, ούτε ζήτησα κάτι προσωπικό για την οικογένειά μου, η φιλοσοφία μου είναι άλλη.

Αφού έχω ολοκληρώσει την καριέρα μου σας επαγγελματίας και σαν αξιωματικός, δεν έχω καμία ανάγκη την πολιτική για τα προς το ζην. Το κύριο μέλημά μου όλα αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια, είναι οι νέοι μας, οι νέοι επιστήμονες να μπορούν να ζήσουν σε μία Ελλάδα καλύτερη, διότι η Ελλάδα με χίλια βάσανα και χίλια έξοδα έχει σπουδάσει αυτά τα παιδιά, τα οποία σήμερα τα εκμεταλλεύονται άλλοι, όπως για παράδειγμα και το έχω μεγάλο παράπονο και αυτό, το δικό μου παιδί το οποίο δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια σαν επιστήμονας στο εξωτερικό.

 

Χ. Κοντός: Και αυτό οφείλω να ομολογήσω το τελευταίο, το είχαμε κουβεντιάσει σε άσχετο χρόνο πριν καιρό εδώ στα Τρίκαλα και οφείλω να το καταθέσω και εγώ στην κουβέντα. Επίσης ότι ο Νίκος ο Καρδούλας ποτέ δεν επεδίωκε να είναι μπροστά αυτός πρώτος, πάντα άφηνε τους άλλους και αυτό μπορώ να το καταθέσω.

 

Ν. Καρδούλας:  Κοιτάξτε εμένα η φιλοσοφία μου είναι άλλη, ήθελα να βοηθήσω ιδίως τη νέα γενιά, γιατί το βλέπω, ήμουν και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επί 8 χρόνια από το 2007 μέχρι το 2015 και έβλεπα τα παιδιά, τις ανησυχίες τους και τον οραματισμό τους, ρωτώντας συνεχώς για το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Αυτό που θέλω να σας πω, αν και έγινε όλο αυτό με την απομάκρυνσή μου από Αναπληρωτής Γραμματέας, παραμένω όμως θερμός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεών του Προέδρου μας, διότι όταν ολοκληρωθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα δούμε σίγουρα μία άλλη Ελλάδα και σαν απλό μέλος της ΝΔ που έχω βέβαια εξοφλημένη! τη συνδρομή μου μέχρι το τέλος του του 2022, διότι ήδη κάποιοι άρχισαν να με ξεγράφουν από τη ΝΔ, θα το έχετε ακούσει και εσείς,

 

Χ. Κοντός: Ναι

 

Ν. Καρδούλας:  Θα συνεχίσω να στηρίζω οποιαδήποτε μεταρρύθμιση για το καλό της Ελλάδας που θα κάνει ο Πρωθυπουργός.

 

Χ. Κοντός: Ο Νίκος Καρδούλας είναι ευπρόσδεκτος στην εκπομπή μου, γιατί είναι ένας από τους ανθρώπους που θεωρώ εγώ προσωπικά, εκτίμησή μου είναι ότι ήρθαν και πρόσθεσαν, δεν αφαίρεσαν από αυτό που λέγεται Ελλάδα και όχι ΝΔ τόσο, να είστε καλά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

Ν. Καρδούλας:  Και εγώ σας ευχαριστώ κ. Κοντέ, καλή συνέχεια.