Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με… συμβολισμούς η επίσκεψη Ν. Ανδρουλάκη στα Τρίκαλα

19.05.2019

Συμβολικό χαρακτήρα είχε σήμερα το πρωί η επίσκεψη στα Τρίκαλα του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψηφίου με το Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδουλάκης επισκέφθηκε αρχικά το εκλογικό περίπτερο του ΚΙΝΑΛ όπως συνομίλησε με στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και στη συνέχεια διέσχισε την Ασκληπιού, όπου χαιρέτησε  αρκετούς που ήταν εκείνη την ώρα στα καφέ… μεταξύ αυτών και τον πρώην υπουργό Χρήστο Οικονόμου, αφού είναι  γνωστό πως με τον γιο του Γιώργο, είναι κουμπάροι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Κώστα Κρεμμύδα, στέλνοντας ουσιαστικά έτσι το μήνυμα στον κόσμο το ΚΙΝΑΛ για την στήριξη του υποψηφίου του κόμματος τους.

Μάλιστα απέφυγε να καθίσει στην καρέκλα που κάθισε την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας «στέλνοντας» εκεί τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ.

Πάντως στην ομιλία του στη Λάρισα ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, για τον οποίο ήταν εισηγητής από την Σοσιαλιστική Ομάδα και συμπεριελήφθη στα 20 πιο σημαντικά επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2019. Πλέον τα Κράτη Μέλη θα μπορούν να αγοράσουν νέα μέσα όπως πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και ελικόπτερα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 80 με 90% των συνολικών εξόδων καθώς και να επισκευάσουν τα μέσα που διαθέτουν με 75% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η τελευταία ειδικά ρύθμιση είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, καθώς πάνω από τον μισό εναέριο στόλο μας βρίσκεται καθηλωμένος λόγω της οικονομικής κρίσης και με τον νέο Μηχανισμό μπορούμε να τα επισκευάσουμε και να είναι όλα ετοιμοπόλεμα για το καλοκαίρι.

Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Επιτροπή Αγροτικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, όπου συμμετέχει από το 2017 και ιδιαίτερα στις τροπολογίες που κατέθεσε στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για την περίοδο 2021-2027. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για την προστασία των άμεσων ενισχύσεων από την εξωτερική σύγκλιση, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του αγροτικού εισοδήματος.

Εμφανίστηκε επίσης σίγουρος από την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο στην περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα ότι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής στις ερχόμενες Ευρωεκλογές θα είναι διψήφιο. Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με τις εξαγγελίες του για 7ήμερη εργασία προωθεί την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθώς και την καθιέρωση μίας κοινωνίας κληρονομικής ισχύος, όπου το μέλλον της νέας γενιάς εξαρτάται από την επιτυχία των γονέων του. Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον του κ. Τσίπρα που εφαρμόζει τις χειρότερες πρακτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος. Επιτίθεται στις ελίτ ενώ κάνει διακοπές αξίας δεκάδων χιλιάδων Ευρώ σε κότερα πολυεκατομμυριούχων. Χρησιμοποιεί τις κοινωνικές παροχές που έπρεπε να δοθούν πολύ νωρίτερα, ως προεκλογική παροχή για κομματικά οφέλη. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «λίγο ακόμα να αργούσαν και θα τις έδινε με φακελάκι πάνω από την κάλπη».

Υπογράμμισε ακόμα πως κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που προωθεί τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, σημαίνει στήριξη στους Μελανσόν και Βαρουφάκη. «Μόνο οι Σοσιαλδημοκράτες στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ενάντια στην σκληρή λιτότητα που επέβαλλαν οι σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και την περίοδο που κινδυνεύαμε να αποχωρήσουμε από το Ευρώ λόγω των πειραματισμών του κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας τους κατοίκους της Λάρισας να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής.

[fbcomments]