Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ετοιμάζουν συνδυασμό: «Μένουμε Τρίκαλα»

28.08.2018

«Μένουμε Τρίκαλα», είναι το όνομα της Αυτοδιοικητικής Κίνησης που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και σύντομα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Μάλιστα η κίνηση έχει προχωρήσει ήδη στην έκδοση κανονισμού λειτουργίας και ιδρυτικής διακήρυξης, ενώ οι επαφές για την στελέχωση και διεύρυνσή της είναι καθημερινές. Πάντως οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τα ονόματα που στελεχώνουν την κίνηση (παρότι δεν αποτελούν έκπληξη), να ανήκουν στην κεντροαριστερά και κυρίως στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αλλάζει άρδην και το μέχρι τώρα πολιτικό σκηνικό. Σίγουρα τα όσα πρεσβεύει αποτελούν ζητούμενο στη σημερινή κοινωνία, να δούμε όμως πόσοι τελικά θα την πλαισιώσουν.

Στην διακήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρουν για την πόλη των Τρικάλων πως «Δεν είναι οικόπεδο ούτε φέουδο ολίγων οικογενειών και κομματαρχών. Είναι η πολιτισμική και οικολογική κιβωτός από την αρχαία Τρίκκη ως τη σύγχρονη γενέτειρα ανθρώπων του μόχθου και του πολιτισμού . Ας τα καταστήσουμε κέντρο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών, πρεσβευτή της Ευρώπης  και των Βαλκανίων στο γεωγραφικό κέντρο της Ελλάδας. Ας αναδείξουμε τα θέλγητρά τους. Να γίνουν βωμός αναστοχασμού των ευαίσθητων της γης, όσων συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα του καταναλωτισμού, την κλιματική απειλή».

Ο Δήμος Τρικκαίων Δεν είναι συνομοσπονδία από φέουδα κομματικών τοπαρχών. Μπορούμε να τον καταστήσουμε πρότυπο δήμο, αν δούμε με ενιαίο τρόπο το μέλλον του. Τα διάσπαρτα θέλγητρά του επιβάλλουν συντονισμένη προβολή, τα μεγάλα του προβλήματα κοινή αντιμετώπιση.

Οι εκλογές για την ανάδειξη δημοτικού Συμβουλίου να γίνουν ορόσημο προγραμματικής και διοικητικής τομής.

Να τερματιστούν οι ανομίες, οι αυθαιρεσίες, ο σπάταλος, αναποτελεσματικός και περιβαλλοντικά επιβλαβής τρόπος διαχείρισης πόρων.

Η κατάλυση της νομιμότητας πλήγωσε τόπο και κοινωνία. Εμμένουμε στον απόλυτο σεβασμό των νόμων, στην πάταξη της απάτης, της αυθαιρεσίας, της διαφθοράς».

Τι πιστεύουν

«Η Αυτοδιοικητική κίνηση «Μένουμε Τρίκαλα» έχει έδρα τα Τρίκαλα. Στηρίζεται στην εθελοντική ένωση δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης την παραγωγική και κοινωνική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής, την οικολογική προστασία, την πολιτιστική πρόοδο, τη συνοχή της κοινωνίας, την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών της, τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών, την καταπολέμηση αναχρονιστικών θεσμών και αντιλήψεων με την αξιοποίηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντλεί δύναμη απ’ τις καλύτερες παραδόσεις του κινήματος για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης και περαιτέρω εκδημοκρατισμό των λειτουργιών της».

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

«Η Δημοτική κίνηση «Μένουμε Τρίκαλα» επιδιώκει την συσπείρωση και την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας αλλά και άλλων συλλογικοτήτων, με διαφορετικές απόψεις αλλά κοινή θέληση για δράση, με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων της ακρίβειας, της ανεργίας, της αλληλεγγύης, της υγείας, της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Μπορούν να συμμετέχουν, όσοι συμφωνούν με τους σκοπούς και τους στόχους της στα πλαίσια της δημιουργίας μιας πλατιάς συλλογικότητας».

Το όραμα

«Εμείς που υπογράφουμε την διακήρυξη αυτή πορευτήκαμε σε διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες διαδρομές με κοινό στόχο την προστασία των Τρικάλων, τόπου και κοινωνίας,

απ’ τη μια άκρη του νομού ως την άλλη, απ’ την Παναγία ως το Ζάρκο.

Χωρίς χρίσματα και εξαρτήσεις ζητάμε στήριξη.

Αισιοδοξούμε ότι η Τρικαλινή κοινωνία, συνειδητοποιώντας τις αιτίες της κρίσης, θα αναγνωρίσει σε μας τον καταλύτη μιας λύσης που η ίδια γεννά και θα συμπορευτεί μαζί μας.

Αισιοδοξούμε γιατί ξέρουμε ότι για τον κατήφορο φταίχτες είμαστε κι εμείς, και με τις εκλογικές επιλογές μας, άρα στο χέρι μας είναι και η αντιστροφή της πορείας.

Κουπί υπάρχει για όλους, απ’ το νήπιο που μαζεύει το σκουπιδάκι ως τον πολιτικό που ιδρώνει στην καρέκλα του. Όσο για τη δύναμη, μπορούμε να τη βρούμε αν αποκαθάρουμε την Τρικαλινή περηφάνεια από κάθε στίγμα παρανομίας και κατεργαριάς που απέκτησε τα τελευταία χρόνια.

Στην πραγμάτωση αυτού του οράματος για τα Τρίκαλα, σας καλούμε όλους-όλες ισότιμα χωρίς αποκλεισμούς.

Υπάρχει δουλειά για όλους. Να το πιστέψουμε: Τα Τρίκαλα έχουν το μέγεθος, την ποιότητα και τους ανθρώπους για να γίνει πρότυπος δήμος και νομός».