Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φιέστα για την… “ενθρόνιση” του νέου διοικητή του νοσοκομείου

04.07.2016

Με κάθε επισημότητα (όπως προβλέπει το πρωτόκολλο… και με μπουφέ) που θύμιζε φιέστα, αναντίστοιχη με τους καιρούς που ζούμε, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη.

Στην κατάμεστη από φορείς… γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου (αλήθεια επί δύο και πλέον ώρες αυτοί δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν;), δεν ακούσαμε τίποτα άλλο παρά εκθέσεις ιδεών, την ώρα που σε ανθρώπινο δυναμικό και έλλειψη υλικών, σχεδόν έχουμε πιάσει πάτο, χωρίς στην πράξη κανείς να συγκινείται.

Το νέο διοικητή καλωσόρισαν ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε πως η αλλαγή του διοικητή γίνεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το σύστημα υγεία.

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τον ρόλο του στο συνολικό σύστημα υγείας της 5ης ΥΠΕ. Είναι προτεραιότητες για την άσκηση μιας πολιτικής στο επόμενο χρονικό διάστημα, στο οποίο τα καθήκοντά μας στην κοινωνική πολιτική, είναι από τα πρώτα στην αξιολόγηση των αναγκών που έχουμε μπροστά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα διοίκηση του νοσοκομείου και την επίλυση των προβλημάτων, στάθηκε ο Χρήστος Σιμορέλης στον σύντομο χαιρετισμό του.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της κ. Δριτσέλη που ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του τον νέο διοικητή και ζήτησε η ανάγκη να γίνει ευκαιρία να αλλάξουν ουσιαστικά πράγματα στην Υγεία.

Να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και λίγα χρόνια, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, που υποσχέθηκε άμεση συνεργασία για την επίλυση των όποιων τεχνικών θεμάτων υπάρχουν, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα για να παρέχουν κάτω από αυτές τις συνθήκες τις καλύτερες υπηρεσίες.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αναγνωστόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο Διοικητής  της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου που χαρακτήρισε την τοποθέτηση του νέου διοικητού ως «ενθρόνιση»!!!

Ο Νέος διοικητής

Παίρνοντας τον λόγο ο νέος διοικητής Δημήτρης Παρθένης, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα παθογένειες του συστήματος υγείας, ενώ στη συνέχεια τόνισε τα χαρακτηριστικά της πολιτικής της κυβέρνησης για την Υγεία, όπως τα διατύπωσε ο υπουργός κ. Ξανθός.

«Το νοσοκομείο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε δεν είναι απλά ένας δημόσιος οργανισμός, ούτε απλός ο μεγαλύτερος οργανισμός του νομού μας με τους 662 εργαζόμενους. Το νοσοκομείο είναι αυτό που ακριβώς λέει η ετοιμολογία της  λέξη στη γλώσσα μας και ουσιαστικά σημαίνει φροντίζω» τόνισε ο νέος διοικητής που επισήμανε πως οι Ελληνες γιατροί είναι οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι πανευρωπαϊκά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα εξωθεσμικών συναλλαγών όπως το φακελάκι, η προώθηση του φαρμάκου, η υπερδιάγνωση και η υπερθεραπεία, που αποτελούν μελανές σελίδες ενός σώματος επιστημόνων».

Χ.Κ.