Σάββατο 28.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ν.Δ.: Με λίγο κόσμο και πολλή αισιοδοξία

15.05.2017

Λίγο η ζέστη, λίγο η κόπωση από τις περασμένες εκδηλώσεις, αλλά και το γεγονός ότι ήταν Κυριακή συνετέλεσαν στο γεγονός να βρεθούν μόνο τα στελέχη στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων που έγινε με την παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ Περιφέρειας Αττικής και π. Υφυπουργού Γιώργου Βλάχου.

Πριν τον κ. Βλάχο τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. των περασμένων εκλογών και πιο συγκεκριμένα οι κ. Ταμήλος, Λιούτας και Βλαχογιάννης, ενώ τοποθέτηση, μεγαλύτερη ίσως και από την ομιλία του προσκεκλημένου… έκανε ο βουλευτής Κώστας Σκρέκας.

Ο Μιχάλης Ταμήλος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στη Ν.Δ. από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Θανάση Λιούτα που μίλησε για το αδιέξοδο και την ασφυξία που έρχεται στις παραγωγικές τάξεις με τα μέτρα που θα αποτελέσουν ουσιαστικά ταφόπλακα. «Κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια γιατί ναι είπαμε τα λιγότερα ψέματα, σε αντίθεση με αυτούς που δεν είπαν καμιά αλήθεια», τόνισε ο Ηλίας Βλαχογιάννης που μίλησε για Αρμαγεδδών που έρχεται.

Στην εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας ενώ μίλησε για νέα εξαπάτηση με τα αντίμετρα…

Πριν την κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μιχάλη Μπαγιώτη εκτενής απολογισμός των πεπραγμένων της ΝΟΔΕ για την χρονιά Απριλίος 2016- Απρίλιος 2017.

Ο κ. Βλάχος

Την στάση της Ν.Δ. να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα προσπάθησε να αιτιολογήσει Ο κ. Βλάχος που προέβλεψε πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. «Επρεπε να υπάρξει συμφωνία, αλλά από τον περασμένο Οκτώβριο» ανέφερε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως έφερε την τελευταία στιγμή το μνημόνιο, ώστε να μην προλάβει κανείς να το μελετήσει, αφού κάθε του σελίδα παραπέμπει σε παλιότερους νόμους.

Επισης ο κ. Βλάχος μεταξύ των άλλων  ανέφερε τα εξής:

«Κανείς δεν περισσεύει στην ΝΔ. Δεν υπάρχει εσωστρέφεια. Όλοι χρειάζονται. Όλοι έχουν θέση.Η ανανέωση είναι φυσική συνέπεια της ζωής.

Η ΝΔ δεν χωρίζεται σε Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς. Πρόεδρος εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κα όλοι συμπορεύομαστε μαζί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος πολιτική και για να προχωρήσει η χώρα χρειάζονται επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Αν δεν χτυπηθεί η ανεργία δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να πράξει κάτι. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ελληνικού , που παρόλο ψηφίστηκε και από την ΝΔ δεν προχωρά λόγω προβλημάτων με την Αρχαιολογική υπηρεσία και το Δασαρχείο.

Λόγω της κρίσης μπορεί να βοηθάν τα συσσίτια τους απόρους συμπολίτες μας, αλλά αν δεν γίνουν θέσεις εργασίες θα πέσουμε σε τέλμα.

Κλείνοντας ανάφερθηκε ότι σύμφωνα με τον Μάο «καλύτερα να μάθεις σε κάποιον πώς να ψαρεύει για να έχει πάντα φαγητό παρά να του το δίνεις έτοιμο».

Ο κ. Βλάχος δέχθηκε ερωτήσεις, από τα στελέχη της ΝΟ.Σ. και έδωσε σαφής απαντήσεις.

Την  συζήτησε συντόνιζε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Γιάννης Κουτσονάσιος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Κώστας Σκρέκας, οι π. Βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, ο πολιτευτής Θανάσης Λιούτας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο π. Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Κώστας ΨύχοςΑχιλλέας ΛασπάςΔημήτρης Βασταρούχας, ο Αντιδήμαρχος Πύλης Λάκης Χατζής, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, Καλαμπάκας Γιώργος Γεωργίου, δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, τομεάρχες της ΝΟΔΕ κ.α.

Χ.Κ.