Παρασκευή 26.02.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γκρίνιες και αντιπαραθέσεις στην τοπική Ν.Δ.

16.07.2019

Μπορεί προεκλογικά η προοπτική της εξουσίας να τους ένωνε… όμως μετεκλογικά και αφού την έχουν στα χέρια τους, άρχισαν να βαραίνουν τα σύννεφα για τη Νέα Δημοκρατία και να έχουμε τις πρώτες μπόρες. Το ένα μέτωπο που προέκυψε πρόσφατα έχει να κάνει μεταξύ τους Θανάση Λιούτα και της Κατερίνας Παπακώστα που ερίζουν για το ποιος τελικά είναι δεύτερος ζητώντας και οι δύο επανακαταμέτρηση ψήφων, αφού για την δεύτερη η διαφορά είναι μόλις 12 σταυροί, ενώ για τον Λιούτα είναι 279.

Η κόντρα αυτή ήδη αποτελεί πονοκέφαλο για την τοπική Ν.Δ. αφού αν όντως ζητηθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων και συνεχιστεί η κόντρα μεταξύ των δυο βουλευτών… τότε η προώθηση από κοινού των προβλημάτων του νομού, πάει περίπατο.

Το δεύτερο μέτωπο το οποίο άνοιξε εδώ και χρόνια και όχι μόνο δεν λέει να κλείσει αλλά φαίνεται πως μεγαλώνει, είναι αυτό μεταξύ των δυνάμεων που είναι πλέον του… Λιούτα και Παπαστεργίου και από την άλλη των δυνάμεων Μιχαλάκη.

Η κόντρα είναι γνωστή… σε σημείο μάλιστα που έγινε ένας κακός χαμός με το δεξί χέρι του δημάρχου και του βουλευτή Χρήστο Αναστασίου στο αντάμωμα των Βλάχων για μια… καρέκλα, όπου ο τελευταίος είπε ανοιχτά πως δεν στήριξε Αγοραστό. Η κόντρα των δύο ομάδων έγινε ακόμη πιο φανερή στις εκλογές του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι δηλώσεις Θανάση Λιούτα για τη λειτουργία της Π.Ε. Τρικάλων. Συγκεκριμένα ο μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι «ήταν μια περίεργη μέρα αυτή των εκλογών, γίνανε διάφορα στην Περιφερειακή ενότητα εδώ και εμείς δεν είχαμε πρόσβαση σε αποτελέσματα… Τέλος καλό πάντως, γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι τώρα γνωρίζουμε. Εγώ δεν έχω κάτι με τη διοίκηση της Περιφερειακής ενότητας, δεν ξέρω αν αυτοί έχουν κάτι μαζί μου γιατί δημιουργούσαν διάφορα θέματα».

Όσον αφορά τα της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων για τα οποία μιλάει η Κατερίνα Παπακώστα ο Θανάσης Λιούτας ήταν σαφής, λέγοντας πως « η διαφορά μεταξύ μας  είναι στις 279 ψήφους. Επανακαταμέτρηση των ψήφων θα ζητήσω εγώ, όχι γιατί έχει σημασία η θέση του δεύτερου ή του τρίτου, αλλά απλώς για να γίνει πλήρης αποτύπωση της αλήθειας».

Πριν σε συνέντευξη της στο ίδιο ραδιόφωνο η βουλευτής ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε την πρόθεση της για επανακαταμέτρηση ψήφων λόγω της μικρής διαφοράς με 12 σταυρούς από τον δεύτερο:

«Επανακαταμέτρηση των ψήφων θα ζητήσω όχι γιατί έχει σημασία η θέση του δεύτερου ή του τρίτου, αλλά απλώς για να γίνει πλήρης αποτύπωση της αλήθειας».

Χρήστος Κοντός