Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα – Αυγενάκης: Ετοιμη για εκλογές η Ν.Δ.

27.02.2016
Έτοιμη να κερδίσει την μάχη των εκλογών, όποτε και εάν αυτές κηρυχθούν είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο αν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Τρικάλων.
Η εκδήλωση έγινε στο «Αετών Μέλαθρον» στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, στη Θεσσαλία ενόψει των προσυνεδριακών διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει, οι οποίες θα κορυφωθούν με την διεξαγωγή του 10ου τακτικού συνεδρίου Ν.Δ στις 23 και 24 Απριλίου στην Αθήνα.
Όπως είπε “Οι εσωτερικές διαδικασίες περιλαμβάνουν εσωκομματικές εκλογές, διαβούλευση για μια σειρά από ζητήματα που θεωρούνταν ταμπού, όπως η αξιολόγηση, η συμμετοχή και η ενεργοποίηση των μελών, όχι μόνον στην εσωκομματική διαδικασία, προτάσεις από έμπειρα ή από λιγότερα έμπειρα στελέχη του κόμματος και όλα αυτά δημόσια, μέσα από την ιστοσελίδα της ΝΔ.
Στόχος να ανοίξουμε έναν διάλογο “ζωντανό” στη λογική της αξιοποίησης όλων για να φτιάξουμε μια μεγάλη παράταξη που ξεκινά από τις παρυφές της κεντροαριστεράς και ακουμπά στα όρια, της δεξιάς και λίγο δεξιότερα της Δεξιάς, με έναν λόγο συνεπή, με σοβαρή παρουσία και στο καλά οργανωμένο πρόγραμμα, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη”.
Κατά τον κ. Αυγενάκη “μαζί με τα στελέχη μας από άκρη σε άκρη, νέα και παλιά επιδιώκουμε την ανανέωση του κόμματος και την κυριαρχία ιδεολογικά της Νέας Δημοκρατίας, μιας και είναι στο δικό μας χέρι”.
Ερωτηθείς, εάν θα γίνουν εκλογές, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι.

 “Ο πρώτος να σοβαρευτεί ο Τσίπρας και να κυβερνήσει, πράγμα δύσκολο διότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν μάθει να σχολιάζουν και να πετροβολούν και λιγότερο να επιλύει προβλήματα. Μακάρι να τα καταφέρει και να κυβερνήσει, να κλείσουμε τη συμφωνία, διότι αυτό είναι το ζητούμενο, επιλογή δεύτερη, εάν νιώθει ο κ. Τσίπρας ότι χάνει ή νιώθει ότι χάνει, τότε θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από συγγενικά ιδεολογικά κόμματα, εάν δε συμβεί τότε θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Όποτε και εάν συμβεί, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να δώσε τη μάχη και θα την κερδίσει.