Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλαγή ισορροπιών στην τοπική Ν.Δ.

15.07.2019

Του Χρήστου Κοντού

Αλλαγή δυνάμεων και ισορροπιών πλέον στην Τοπική Νέα Δημοκρατία μετά τις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και τέλος για τη Βουλή, όπου οι ψηφοφόροι της ήρθαν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα.

Η πρωτιά Σκρέκα και η υπουργοποίησή του τον καθιστά βασικό παίχτη στην σκακιέρα που θα καθορίζει και τις εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό. Η θέση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα ως υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική σ’ ένα κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό μπορεί να αποτελέσει για τον ίδιο εφαλτήριο για μεγαλύτερα πράγματα… αλλά μπορεί και δίκοπο μαχαίρι, μιας και αγροτικά προβλήματα καίνε κυριολεκτικά.

Σε μεγάλη δύναμη όμως φαίνεται να αναδεικνύεται και ο δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής Θανάσης Λιούτας που πλέον… έχοντας στήσει τον δικό του μηχανισμό έδειξε όχι μόνο να μπορεί να κρατήσει δυνάμεις… αλλά να παρεμβαίνει καθοριστικά και στις εξελίξεις των δημοτικών εκλογών, όπως έγινε με τον δήμο Πύλης αλλά και τον δήμο Φαρκαδόνας.

Δικαίωση βεβαίως αποτελεί για την Κατερίνα Παπακώστα η εκλογή της… που παλιότερα έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό.

Αυτός όμως που αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης που παρότι τέταρτος λίγο έλλειψε να είναι ξανά στα έδρανα της Βουλής. Η ήττα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αποτέλεσμα κόπωσης των ψηφοφόρων από τις πολλές φορές που διεκδίκησε την ψήφο τους και την πήρε, είτε ως νομάρχης, είτε ως βουλευτής, αφήνοντας πλέον να πλανάται το ερώτημα αν θα κρεμάσει ή όχι τα παπούτσια του.

Για πολλούς ο μεγάλος χαμένος με μια πρώτη ανάγνωση είναι ο Μικέλης Χατζηγάκης. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, μιας και ο ίδιος έχοντας αλλάξει ριζικά το γραφείο που είχε ο πατέρας τους, εγκαθιδρύοντας τα δικά του στελέχη και κάνοντας τις δικές του συμμαχίες κατάφερε και πήρε τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 8.338 ψήφων, που όχι απλά του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει και λόγω του νεαρότατου της ηλικίας ξανά την ψήφο, μόνο που αυτό απαιτεί την συνεχή του παρουσία για τα επόμενα χρόνια στα Τρίκαλα.

Παρά του ότι βρέθηκε… ξένη σε ένα άλλο κόμμα, τους 2.854 ψήφους έφταασε και η Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη που ευελπιστεί στην αξιοποίησή της από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Όμως από το παιχνίδι της τοπικής εξουσίας στη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί κανείς να εξαιρέσει τους Χρήστο Μιχαλάκη και Δημήτρη Παπαστεργίου, που όμως αν θελήσουν να ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη πως η φθορά που θα έχει λόγω διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία και αν δεν αλλάξει και ο εκλογικός νόμος, θα βγάλει ίσως μόνο έναν… βουλευτή.