Δευτέρα 18.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ν.Δ.: Ένα σενάριο που μπορεί να… γίνει ταινία

14.03.2017

Του Χρήστου Κοντού

Μπορεί φαινομενικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου για την κοπή πίτας του Παπαστεργίου, στο οποίο μιλούσε για το νέο προεκλογικό ξεκίνημα του συνδυασμού και η δήλωση του δημάρχου κ. Παπαστεργίου ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Τρικκαίων στις ερχόμενες εκλογές, να φαντάζει για πολλούς απολύτως φυσιολογική, όμως μόνον έτσι δεν είναι.

Η ανακοίνωση αυτή και αν τελικά παραμείνει έτσι μέχρι τις εκλογές, ανοίγει μια σειρά από εξελίξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία αφού οι συγκρούσεις και οι καραμπόλες, θα διαδέχονται η μια την άλλη.

Αν λάβουμε ως δεδομένο πως ο νυν δήμαρχος καταβαίνει ξανά (κάτι που μέχρι τώρα το άφηνε θολό χωρίς να απαντά στα κατά καιρούς σχόλια που γραφόταν για μεταπήδησή του σε άλλο μετερίζι), το δεξί του χέρι ο Χρήστος Αναστασίου πάει για αντιπεριφερειάρχης, κάτι που διατυμπανίζει και τρέχει μάλιστα γι’ αυτό, τότε θα πρέπει να πιστέψει κανείς και στα σχόλια που όλο και πυκνώνουν και θέλουν τον πρώην υπουργό Νίκο Λέγκα να βλέπει τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Λέγκα, διατείνονται πως με τίποτα δεν θα κατέβαινε ξανά στον πολιτικό στίβο, μόνο και μόνο για να είναι βουλευτής.  Αντίθετα μια θέση όπως αυτή του Περιφερειάρχη που έχει δύναμη και κονδύλια για να παράξει έργο, θα τον ενδιέφερε. Λάδι στη φωτιά των σεναρίων ρίχνουν και οι τελευταίες εμφανίσεις του πρώην υπουργού, τόσο στο θέμα του Ε-65, όσο και στην εκδήλωση της Παρασκευής της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα αυτά όμως έχουν και μια αιχμή του δόρατος που λέγεται Θανάσης Λιούτας οι σχέσεις του οποίου με τον δήμαρχο είναι στο καλύτερό τους σημείο. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επίσκεψη του δημάρχου προ μηνών στα γραφεία της ΕΑΣ Τρικάλων, όπου παρουσία του Αναστασίου συναντήθηκαν με τον Αχιλλέα Λιούτα.

Βέβαια η συμπόρευση έρχεται από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. όπου στήριξαν όλοι μαζί Μουζακιάρη και είχαμε νωρίτερα και το αποτέλεσμα της ΔΗΜΤΟ Τρικκαίων, με τον χαρακτηρισμό «τα Παπαστεργάκια».

Αν λέμε, αν, όλα αυτά δεν είναι αποκύημα ενός ευφάνταστου δημοσιογράφου, τότε οι άλλες πλευρές θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια; Γιατί όπως καλά αντιλαμβάνεται κάποιος η συγκέντρωση της εξουσίας σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, σημαίνει και μεγάλη… οικονομική δύναμη;

Τι θα κάνει η σημερινή ΝΟΔΕ που έχει αναφορά στην… περιφερειακή διοίκηση; Θα κατέβει ο Χρήστος Μιχαλάκης ξανά ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης υπό τον Ν. Λέγκα που στην ομάδα θα έχει τον Χρήστο Αναστασίου. Αστείο και ως σκέψη…

Θα επιτρέψουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι κυρίως του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. την υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, πολύ περισσότερο μάλιστα που αυτή τη στιγμή ο ισχυρός άνδρας στο νομό ακούει στο όνομα Χρήστος Μιχαλάκης;

Για τους γνωρίζοντες προσωπογεωγραφία… πολλά έλεγαν οι συνθέσεις των τραπεζιών στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Επειδή από κάτι τέτοια σενάρια… έγιναν οι καλύτερες ταινίες ή αποκαλύφθηκαν οι μεγαλύτερες διαπλοκές… κρατήστε το στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.