Κυριακή 24.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κ. Καραμανλής: Η Ν.Δ. πιο ενωμένη από ποτέ

23.02.2018

«Η Ν.Δ. είναι πιο ενωμένη από ποτέ» χαρακτηρίζοντας τις ταμπέλες όπως αυτή των «Καραμανλικό μπαϊράκι στη Ν.Δ. για τη Νοβάρτις» που είχε στο πρωτοσέλιδο της σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτικών, ξεπερασμένες και δεν απασχολούνε τον μέσο πολίτη αλλά μια κλίκα κάποιων χιλιάδων ανθρώπων», χθες στα Τρίκαλα στη συνέντευξη τύπου στη ΝΟΔΕ ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην ενότητα της Ν.Δ. τόσο στο θέμα της Νοβάρτις, όσο και στο Σκοπιανό, δηλώνοντας με έμφαση: «Είναι η πρώτη φορά από το 1981 και μετά που δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό πρόβλημα στη Ν.Δ.. Πείτε ποιος είναι ο άλλος πόλος σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσάκη; Κανένας. Πάντα υπήρχε ένας έτερος πόλος ακόμη και στα χρόνια του Κώστα Καραμανλή». Μάλιστα χαρακτήρισε όλα αυτά ένα «παραμύθι» που δεν ισχύει.

Στην ερώτηση ποιες είναι οι αλλαγές που σκέφτεται η Ν.Δ. ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ο βουλευτής Σερρών τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο που σέβεται τις αγορές αλλά και τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους. Μάλιστα ως πετυχημένο παράδειγμα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ανέφερε τις τηλεπικοινωνίες, όπου ανταγωνισμός λειτουργεί με όφελος τους καταναλωτές.

«Είμαστε η μόνη παράταξη που πραγματικά πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρεσβεύει ένα κράτος που δεν θα είναι δυνάστης, ένα κράτος που θα μοιράζει με πολύ μεγάλη ευαισθησία και προσοχή τα κοινωνικά επιδόματα και θα εξορθολογήσει τα δημόσια οικονομικά του.

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασία δήλωσε πως η Ν.Δ. θα ήταν λάθος να μιλήσει σήμερα για συνεργασίες και πολύ περισσότερο να υποδείξει με ποιον μπορεί να συνεργαστεί. Στόχος είναι αυτοδυναμία και είναι εφικτός, τόνισε ο βουλευτής.

Οσον αφορά στον τομέα των έργων ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «εμείς ως Ν.Δ. είμαστε το κόμμα της σύνεσης, του μέτρου και της σοβαρότητας και σοβαρότητα δεν είναι να περιοδεύεις ανά Περιφέρεια και να τάζεις δεξιά και αριστερά φαραωνικά έργα τα οποία δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις», κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στην επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλία.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σχεδιάσει, δεν έχει δημοπρατήσει και δεν έχει ολοκληρώσει ένα έργο….. τρία χρόνια κόβουν κορδέλες άλλων», κατέληξε.

Τέλος ο κ. Καραμανλής σε ερώτηση του «Ενεργού Πολίτη» ποια θα είναι η πολιτική της στο θέμα τον διοδίων με αφορμή την Ε-65, τόνισε πως δεν θα αλλάξει τιμολογιακή πολιτική, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το κόστος ανά χιλιόμετρο «λελογισμένο».

Τον κ. Καραμανλή προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπαγιώτης καθώς και οι κ.κ. Σκρέκας, Βλαχογιάννης, Ταμήλος και Λιούτας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Δευτέρας.