Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρεσβευτής του Ελληνισμού στο Ουζμπεκιστάν ο Σωτήρης Μπλέτσας

15.09.2022
Πρεσβευτής του Ελληνισμού στο μακρινό Ουζμπεκιστάν έγινε ο πανελλαδικά (και όχι μόνο), τρικαλινός αρχιτέκτονας, αλλά και πολιτικός Σωτήρης Μπλετσας, που πέραν όλων των άλλων επαφών, συναντήθηκε και με την Ελληνική Κοινότητα που υπάρχει εκεί.
“Θα ήταν παράλειψη μου να μην επισκεφτώ τον πολιτιστικό σύλλογο Ελλήνων, οπου με υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Πολίτης, ο οποίος με ξεναγησε και μου ανέπτυξε τα προβλήματα της εναπομείνασας ελληνικής κοινότητας στην Τασκένδη και γενικότερα στο Ουζμπεκιστάν. Ο κ. Πολιτης, αρχιτέκτονας και ο ίδιος, επιδίδεται εδώ και λίγα χρόνια, από τότε που ανέλαβε, σε έναν τιτάνιο αγώνα για την αναμόρφωση, του εγκαταλελειμμένου συλλόγου, τόσο κτηριακά όσο και οργανωτικά και διοικητικά, με την βοήθεια λίγων φιλότιμων πατριωτών!
Ένας από αυτούς είναι και ο αρχιτέκτονας μηχανικός Δημητρης Κεβρεκιδης, ο οποίος μας κάλεσε σε δείπνο με την συντροφο του και την κόρη του !
Ο Δημητρης ήταν ένας μηχανικος που διέπρεψε τόσο στο Ουζμπεκιστάν όσο και στις λοιπές Σοβιετικές Δημοκρατίες σε μεγάλα πρότζεκτ όπως θέατρα, ξενοδοχεία, μουσεία, κατοικίες κλπ ! Σήμερα ζει στην Ελλάδα μόνιμα ! Κωνσταντίνε και Δημήτρη ειλικρινά χάρηκα πολύ για την γνωριμία και σας ευχαριστώ για την φιλοξενεια ! Καλή συνέχεια σ όλους μας !!!!!”, Επισημαίνει