Σάββατο 07.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μπαξεβανάκης: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

15.03.2018

Τη διαβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει κανένα σχέδιο πάνω στο τραπέζι για το Θεσσαλικό Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ έδωσε σήμερα από τα Τρίκαλα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης που προωθεί το υπ. Παιδείας ώστε τα Επαγγελματικά Λύκεια να γίνουν πραγματικά ισότιμα με τα Γενικά. Μάλιστα τόνισε πως προς αυτή την κατεύθυνση έχουν προγραμματιστεί 21 εκατ. ευρώ για τα εργαστήρια που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, αλλά και η αύξηση των εισακτέων μαθητών από αυτά στα Πανεπιστήμια της χώρας σε ποσοστό 5%, από 2% που ήταν μέχρι σήμερα.

Επίσης αναφέρθηκε στην τόνωση του θεσμού της Μαθητείας με αμοιβή και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, θεσμός που στα Τρίκαλα προχώρησε αρκετά καλά.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της κυβέρνησης που γίνονται στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, όπως με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, αλλά και στην αντιμετώπιση των προσφυγόπουλων από τα σχολεία της χώρας.
Οι σχολές ΑΕΙ

Όπως ήταν λογικό εκτενής αναφορά έγινε για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε ξεκάθαρο, πως αυτές θα προχωρήσουν μόνο όπου συμφωνήσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Μάλιστα σε ερώτηση αν στον διάλογο θα λάβουν μέρος και οι τοπικοί παράγοντες, τόνισε πως το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις όλων. «Αν δεν προκύπτει από τα πράγματα, από κάτω, δεν θα προχωρήσουμε».