Σάββατο 12.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Με το βλέμμα στραμμένο στα Σκόπια οι πρόσφυγες και… οι μαυραγορίτες

26.02.2016

Να αποδέχονται την κατάσταση φαίνεται οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας, αφού και αυτοί που είχαν φύγει χθες βράδυ με τα πόδια επέστρεψαν, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν επιστρέψει και αυτοί που πήγαν στον σιδηροδρομικό σταθμό να ταξιδέψουν με το τρένο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκινητική παραμένει η προσφορά των Τρικαλινών πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού με τα πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί, η διαμονή των μεταναστών γίνεται όλο και πιο ανθρώπινη.

Πέραν όμως αυτών σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τοποθέτηση wifi στις εγκαταστάσεις του σταδίου, όπου πλέον ενημερώνονται για τις εξελίξεις στα σύνορα με τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η χθεσινή ένταση, ώστε να φύγουν άμεσα.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους… μαυραγορίτες.. αφού πληροφορίες θέλουν να πλησιάζουν κάποιους από τους μετανάστες να τους περάσουν έναντι αδράς αμοιβής μέσα στην Αλβανία… Το θέμα έχει πέσει στην αντίληψη της αστυνομίας που έχει εντείνει την προσοχή της.

Χθες υπήρξαν και μια σειρά από εκδηλώσεις για τα δεκάδες παιδιά που βρίσκονται εκεί, ενώ στις μουσικές εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι μεγάλοι, ξεχνώντας για λίγη ώρα τον ξεριζωμό τους λόγω του πολέμου από τις πατρίδες τους.