Τρίτη 24.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Δ. Σιμόπουλος απογείωσε το Μουσικό Σχολείο στο… διάστημα

15.05.2017

Ήταν εκεί και μιλούσε, απαντούσε σε ότι τον ρωτούσαν, επί ώρες ολόκληρες παρά τα χρόνια του, σαν αιώνιος έφηβος συνεπαρμένος από το… διάστημα, ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου της Αθήνας, καθηγητής αστροφυσικής κ. Διονύσης Σιμόπουλος που καθήλωσε όσους βρέθηκαν το Σάββατο βράδυ στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Τρικάλων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του σχολείου και είχε ως θέμα «Ψίθυροι από το Σύμπαν», εντυπωσίασε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς και όλο το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία.

Μετά την ομιλία οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, για τις «μαύρες τρύπες», για την ύπαρξη ζωής ή όχι στο διάστημα, για την ηθική της επιστήμης και δεκάδες άλλα ερωτήματα στα οποία απαντούσε ακούραστα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Σιμόπουλου, οι παρευρισκόμενοι βρεθήκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου είχαν στηθεί τηλεσκόπια, μέσω των οποίων μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τους αστερισμούς.

Στην εκδήλωση του Μουσικού σχολείου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλης Λάππας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης, η Διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Βασιλική Λύτρα, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, μαθητές με τους γονείς τους.