Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Η “Μεσόγειος Α.Ε.” αναλαμβάνει την μονάδα απορριμμάτων

23.11.2021

Η Μεσόγειος Α.Ε., εταιρεία των Αθηνών που ειδικεύεται σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, o ανάδοχος της νέας μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ) που θα κατασκευαστεί στο Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας, του Δήμου Τρικκαίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 33 εκ. ευρώ το οποίο θα εξυπηρετεί τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, διαθέτοντας  δυναμικότητα 59.205 τόνων ετησίως.

Η εγκατάσταση της νέας μονάδας συνδέεται λειτουργικά και ιδιοκτησιακά με τον δημόσιο ΧΥΤΑ των Τρικάλων και είναι συνολικής έκτασης περίπου 73 στρεμμάτων.

Η Μεσόγειος αναδείχτηκε νικήτρια του διαγωνισμού μετά τις αλλεπάλληλες ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών και αφού ακολούθησε η κρίση του Συμβουλίου Επικρατείας επί των προσφυγών που κατατέθηκαν.

Στην αρχική κούρσα είχαν πάρει μέρος και οι τεχνικές Θαλής ΑΤΕ,  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΡΕΤΒΟ – Γκουλιόπουλος, και Ιντρακάτ.

Η  συνολική  χρονική προθεσμία  εκτέλεσης  του  έργου είναι 48 μήνες, από  την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το διάστημα αυτό περιλαμβάνει τους 18 μήνες που αφορούν στην κατασκευή του κυρίως έργου, τους 6 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας, ενώ οι τελευταίοι 24 μήνες θα μπορούσαν να είναι μέρος της κανονικής λειτουργίας αν η κατασκευή δεν παρουσιάσει καθυστερήσεις.
thessaliaeconomy.gr