Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκληρή επίθεση Μητσιούλη κατά Παπαστεργίου για την λαϊκή αγορά

19.05.2016

Επίθεση και μάλιστα με σκληρή γλώσσα, εξαπέλυσε κατά του δημάρχου, κατηγορώντας τον για καθεστωτική αντίληψη στο δήμο “αποφασίζω και διατάζω”, για την υπόθεση της λαϊκής αγοράς, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» Γιωργος Μητσιούλης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσιούλης με ανάρτησή του στο facebook, τονίζει:

«Μπράβο Δήμαρχε! Χτες στο δημοτικό συμβούλιο ασχοληθήκαμε με: το κύπελλο Ελλαδος, αδελφοποίηση με Αντίπαρο, ιαματικά λουτρά τύπου Αιδηψού και σήμερα ενημερωνόμαστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τα περίφημα σχέδια της λαϊκής αγοράς και την ίδρυση “σύγχρονου” κυνοκομείου στη Ράξα χωρίς την παρουσία των παρατάξεων και πολύ περισσότερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου_ προφανώς θεώρησες την παρουσία μας περιττή! Εύγε Δήμαρχε, είσαι ο “αποφασίζω και διατάζω” αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι και μηχανικός !!!!»…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του trikalavoiceQ «210.000 € ρίχνει ο Δήμος για εκσυγχρονισμό και ανάδειξη της λαϊκής αγοράς της πόλης σε «σημείο αναφοράς». Μεγαλώνει η νησίδα, απαγορεύεται η στάθμευση, διάδρομος για τους πεζούς.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλωνεκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής (Παπαστεργίου, Αναστασίου και υπάλληλοι), των εμπόρων (Μπλουγούρας), του Αστικού ΚΤΕΛ (Ιωάννου) και εκπροσώπων συλλόγων παραγωγών και πωλητών στη λαϊκή.
Επί τάπητος τέθηκαν οι αλλαγές που θα γίνουν στη χωροθέτηση, στη δημιουργία σκεπασμένων παραγκών, στην αύξηση χώρου για τους πεζούς, στη διαπλάτυνση των νησίδων,  στην ασφάλεια των πολιτών, στη διαρρύθμιση του χώρου, στις βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Όλα αυτά θα γίνουν, όπως τόνισε ξανά ο Δήμαρχος, με το κονδύλι των 210.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από τους δικούς του πόρους, με την εξοικονόμηση που έγινε.

Σύμφωνα με την πρόταση που πέφτει στο τραπέζι η κεντρική νησίδα της 28ηςΟκτωβρίου μεγαλώνει κατά 5 μέτρα περίπου (2,5 μ. από κάθε πλευρά), πάνω σε αυτή θα τοποθετηθούν μόνιμα στέγαστρα, ένθεν κακείθεν θα δημιουργηθούν διάδρομοι για να περπατούν οι πεζοί και από το δρόμο θα είναι δυνατή μόνο η διέλευση των οχημάτων και των αστικών λεωφορείων. Το παρκάρισμα θα επιτραπεί μόνο στα δεξιά πεζοδρόμια (θα είναι αδύνατο το διπλοπαρκάρισμα) ενώ υπάρχει σκέψη και αυτά τα πεζοδρόμια να ανοίξουν λίγο».