Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγχαρητήρια μηνύματα για τους επιτυχόντες!!!

28.08.2018

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Συγχαρητήρια θερμά στους γονείς και τους καθηγητές σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν.

Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ταξίδι στον κόσμο της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Για εσάς που δεν καταφέρατε όσα θέλατε, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Πάντα υπάρχει η δεύτερη προσπάθεια κι ο αγώνας που πρέπει να συνεχίσετε, βάζοντας νέους στόχους.

Καλές και γόνιμες σπουδές και καλή αρχή στον αγώνα της ενήλικης ζωής σας, τώρα που πατήσατε στο πρώτο σκαλί. Να έχετε πάντα στο νου σας τους στίχους του ποιητή Κ.Π.Καβάφη:

«…Κι ἂν εἶσαι στὸ σκαλὶ τὸ πρῶτο, πρέπει

νᾶσαι ὑπερήφανος κ’ εὐτυχισμένος.

Ἐδῶ ποῦ ἔφθασες, λίγο δὲν εἶναι ·

τόσο ποῦ ἔκαμες, μεγάλη δόξα.

Κι αὐτὸ ἀκόμη τὸ σκαλὶ τὸ πρῶτο

πολὺ ἀπὸ τὸν κοινὸ τὸν κόσμο ἀπέχει.

Εἰς τὸ σκαλὶ γιὰ νὰ πατήσεις τοῦτο

πρέπει μὲ τὸ δικαίωμά σου νᾶσαι

πολίτης εἰς τῶν ἰδεῶν τὴν πόλι…»

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2ο  ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με την επιτυχία σας αυτή ανοίξατε νέους δρόμους με πολύ σημαντικές προοπτικές για τη ζωή σας. Ευχόμαστε στο τέλος του δρόμου να είστε και πάλι νικητές. Υγεία και καλές σπουδές. Για όσους δεν τα κατάφεραν, στη ζωή υπάρχουν πολλές ευκαιρίες

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές σας.

 4ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ”
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια  σε όλους τους  εισαχθέντες  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για την επιτυχία τους που αποτελεί την δικαίωση κόπων πολλών ετών των ίδιων και των οικογενειών τους. Να συμβουλεύσω  όμως με αγάπη και  όσους δεν κατάφεραν τους  στόχους τους για πρόσβαση στην Ανώτατη εκπαίδευση και να τους θυμίσω  ότι οι εξετάσεις δεν καθορίζουν τη μελλοντική πορεία και να ευχηθώ  σε αυτούς να τους τύχει  η καλύτερη από τις ευκαιρίες που  παρουσιάζονται καθημερινά στη ζωή μας.
Εύχομαι καλές σπουδές και όμορφα φοιτητικά χρόνια στις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες  .

Η Διευθύντρια Μαριάννα Αποστόλου

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετά-σεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται σήμερα. Ανοίγο-νται νέοι ορίζοντες και διαγράφεται ένα καλύτερο μέλλον με δύναμη και αισιοδοξία για τους ίδιους αλλά και για τον τόπο μας.

Για εκείνους που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, πρέπει να θυμούνται ότι πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία που με αγώνα θα δικαιώσει τους στόχους τους.

Καλή πρόοδο!

Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Τρικάλων

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΡΙΤΣΕΛΗ

Η ανακοίνωση των βάσεων αποτελεί ένα προσωπικό και ακαδημαϊκό ορόσημο για την ζωή κάθε νέου ανθρώπου. Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πορείας σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε σχέση με την προσωπική ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού πλέον πολίτη. Την ημέρα αυτή, που αποτελεί ημέρα χαράς για χιλιάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους, είναι θεμιτό να τίθενται και μια σειρά από σκέψεις σε σχέση με το σύστημα εισαγωγής και τα πανεπιστήμια που θέλουμε. Είναι η ώρα να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση στους νέους, να επιτύχουμε μία ευρεία κοινωνική συμφωνία για το νέο ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο που θέλουμε, για την διασπορά του, για τις νέες επιστήμες που θα πρέπει να θεραπεύει. Όμως, αυτή την ώρα η πιο θερμή μας σκέψη θα πρέπει να είναι στα παιδιά που δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει. Η ζωή είναι γεμάτη από μάχες και πολλές φορές το πιο σημαντικό είναι το ίδιο το ταξίδι, η ίδια η προσπάθεια. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για τους μεγάλους αγώνες που τους περιμένουν και στην ακαδημαϊκή τους ζωή και αργότερα.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΥΤΑΣ

Θερμά συγχαρητήρια, στους νέους που πέτυχαν με τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Ο αγώνας και οι προσπάθειές σας όλη αυτή την δύσκολη περίοδο, επιβραβεύονται και αναγνωρίζονται.

Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον δικό τους αγώνα με επιμονή και αγάπη και στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών, συμβάλλοντας στην επιτυχία των στόχων τους.

Στα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, προτρέπω να συνεχίσουν με αισιοδοξία και τους διαβεβαιώνω πως η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Είναι βέβαιο  πως  θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να δικαιωθούν και όσοι τις αξιοποιήσουν στο τέλος θα δικαιωθούν.

Καλή συνέχεια σε όλους με τις θερμότερες ευχές μου για καλές σπουδές.

Το μέλλον σας ανήκει!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ

Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από βάθους καρδιάς σας συγχαίρω για τον αγώνα σας όλα αυτά τα χρόνια.

Σε όσες κι όσους, πετύχατε να εισαχθείτε στη τριτοβάθμια Εκπαίδευση σας συγχαίρω εκ νέου. Δώσατε την πρώτη σας μεγάλη μάχη  και κερδίσατε. Από εδώ και πέρα οι  προσπάθειες σας πρέπει να είναι διαρκείς και ο αγώνας για δια βίου μάθηση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθείτε στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σε όσες κι όσους από εσάς δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής, σας αξίζουν συγχαρητήρια για την μεγάλο αγώνα που δώσατε. Δώσατε μια μάχη που δεν την κερδίσατε, όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες. Με ψυχραιμία και χωρίς άγχος, ετοιμάστε και υλοποιείστε  την επόμενη προσπάθειά σας, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η ζωή επιφυλάσσει πολλές δοκιμασίες αλλά και εκπλήξεις. Και η ζωή ανήκει σ΄ εσάς, οπότε, κατακτήστε τη και κάντε τον κόσμο καλύτερο!

Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς , που είναι οι αφανείς ήρωες σ αυτό τον αγώνα θα αναφέρω το αυτονόητο το οποίο ,φυσικά , στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν. Να βρίσκεστε σταθερά κοντά στα παιδιά.

Η αρνητική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός στη χώρα μας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την καθολική κατάπτωση των αξιών μας στέλνει το μήνυμα –δίδαγμα ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες. Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

 

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΝΑΝΗΣ

Θερμά συγχαρητήρια , στους επιτυχόντες των Πανελληνίων  εξετάσεων.

Αγαπητά μας παιδιά, η επιτυχία αποτέλεσμα προσπάθειας ετών, αποτελεί την ηθική επιβεβαίωση του αγώνα σας. Ένα νέο ξεκίνημα, που θα συνοδεύει κάθε βήμα της ζωής σας, εφοδιάζοντάς  σας, με τις απαραίτητες γνώσεις κι εμπειρίες, έτσι ώστε να χτίσετε το δικό σας μέλλον και της χώρας μας.

Επίσης συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που με αγάπη και επιμονή στάθηκαν και στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών , στηρίζοντας με θυσίες τους στόχους και τα όνειρά τους.

Για τους μαθητές που δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής σε κάποια σχολή, εύχομαι καλή δύναμη, με συνέπεια, ψυχραιμία και χωρίς άγχος για μια νέα που θα οδηγήσει στην επιτυχία.

Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς, τα παιδιά μας∙ κατακτήστε το και κάντε τον κόσμο καλύτερο.

Καλή επιτυχία στη φοιτητική σας πορεία.

Δήμαρχος Μετεώρων

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, συγχαίρει όλες και όλους τους μαθητές του Δήμου Μετεώρων που πέτυχαν στις ανώτατες και ανώτερες σχολές, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των παιδιών και στους εκπαιδευτικούς για τις φιλότιμες προσπάθειες τους.

Καλή πρόοδο σε όλες και όλους τους επιτυχόντες.

Για όσους απέτυχαν πάντα θα υπάρχει και μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΒΑΣ

«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ένας κοπιώδης κύκλος κλείνει και ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στο διάβα της ζωής των παιδιών μας.

Όλα τα παιδιά αξίζουν τα ειλικρινή και θερμά μας συγχαρητήρια.

Μαζί με τα παιδιά, οι δάσκαλοι τους και οι γονείς τους.

Εύχομαι στους επιτυχόντες,  καλή διαδρομή στην φοιτητική τους ζωή.

Να μεταφέρουν μαζί τους τον τόπο μας, θα είμαστε μαζί τους και θα περιμένουμε με αγωνία και ελπίδα την επιστροφή τους.

Για όσους δεν τα κατάφεραν θέλω να τους πω ότι:

Οι ευκαιρίες στο μέλλον θα είναι πολλές και δεν πρέπει να απογοητευτούν. Όταν χάνεται μία μάχη δεν χάνεται ο πόλεμος.

Να συνεχίσουν  να στοχεύουν ψηλά, να κυνηγούν τους στόχους τους με όρεξη και με πείσμα.

Γιατί, εσείς θα αλλάξετε τον κόσμο μας.

Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε όλους.»

Δήμαρχος Πύλης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΗΡΑΣ

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που πέτυχαν με τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Παράλληλα, να εκφράσω τις από καρδίας ευχές μου σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που κατέκτησαν την πολυπόθητη εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους. Το σημερινό αποτέλεσμα δικαιώνει τον μακροχρόνιο αγώνα τους και τους πολυετείς κόπους τους.
Άξιοι συγχαρητηρίων όμως είναι τόσο οι γονείς που παρά τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας, στηρίζουν τα παιδιά τους με κάθε μέσο, όσο και οι εκπαιδευτικοί που με μεθοδικότητα και ορθή διδασκαλία μεταδίδουν τις γνώσεις τους στα παιδιά.
Όσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να τους προτρέψω να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους. Η ζωή ανοίγεται μπροστά τους και παρά τα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο ορισμένες φορές, πρέπει να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.
Καλή συνέχεια σε όλες και όλους με τις θερμότερες ευχές μου για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.
Υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης

ΚΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν. Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.

Κάθε νέα και νέος που έδωσαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και πέρασαν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, μπορούν να δικαιώσουν τον κόπο τους, τις θυσίες της οικογένειάς τους, να βρουν διέξοδο οι αγωνίες και τα “θέλω” τους με συμμετοχή και αγώνα για αναβαθμισμένες σπουδές και ζωή με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων. Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να “σημαδέψουν” με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό, που καθορίζει τη μόρφωση με βάση την τσέπη του καθενός. Η διέξοδος για τη νεολαία, για τη λαϊκή οικογένεια δεν βρίσκεται σε παλιούς και νέους “σωτήρες”. Αυτούς τους δοκίμασε και βγήκε χαμένη. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτεί τη δική της δύναμη, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης.

Η συμμετοχή και η δράση, μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού -σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για αναβαθμισμένες σπουδές, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δικός της δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Σε αυτόν το δρόμο κάθε νέος και νέα θα βρίσκουν πάντα δίπλα τους το ΚΚΕ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές των Τρικάλων, και ιδιαίτερα τα παιδιά των συναδέλφων, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας. Μια δύσκολη και επίπονη περίοδος έφτασε στο τέλος της και οι προσπάθειες και οι κόποι όλων των χρόνων επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ευχόμαστε η επιτυχία τους αυτή να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ζωή και λαμπρή επαγγελματική πορεία.

Τέλος, σημειώνουμε προς όλα τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή στη Σχολή που επιθυμούσαν, ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Τώρα ανοίγεται μπροστά τους και με επιμονή και προσπάθεια νέοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν.