Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γ. Μητσιούλης: Δίνουμε τον αγώνα για τους πολίτες

20.05.2019 /

Παρουσία πολλών πολιτών και σε κλίμα αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία για τους πολίτες» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Γιώργο Μητσιούλη να ξεδιπλώνει το όραμα του Δήμο, ασκώντας σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου έγιναν παρουσία των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, τοπικών και πολιτικών φορέων, καθώς  και πολλών πολιτών που θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξη τους, στη νέα προσπάθεια της «Τρίκκης Πολιτεία για τους πολίτες».

«Γράψαμε μαζί μια νέα ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση, πως όταν υπάρχει θέληση ενωμένοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Υπηρετήσαμε την πόλη και τους πολίτες, δοκιμαστήκαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και διορθώσαμε τη θέση και τις απόψεις μας, γιατί μάθαμε και να ακούμε και να συνεργαζόμαστε και να παραδεχόμαστε πως δεν τα ξέρουμε όλα. Υπηρετήσαμε όμως πιστοί στο καθήκον το καλό των πολιτών, και αγωνιστήκαμε αυτά τα πέντε χρόνια για να χτίσουμε μία πόλη φιλική, φιλόξενη, βιώσιμη, ανθρώπινη, μια πόλη που θα αγκαλιάζει τους νέους και θα μας κάνει όλους περήφανους» ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα «δεχτήκαμε χτυπήματα και πολιτικές τρικλοποδιές, όπως και το 2014, αλλά συνεχίσαμε και αποδείξαμε πως οι προσπάθειες δεν περνάνε πάντα και υποχρεωτικά μέσα από κόμματα και πολιτικά γραφεία».

Ο κ. Μητσιούλης χαρακτήρισε αυτές τις εκλογές ως μια καινούργια αρχή «για να δείξουμε πως ο λαός αποφασίζει για το μέλλον αυτού του τόπου, και όχι οι κάλπικες δημοσκοπήσεις και οι ανακοινώσεις».

Και πρόσθεσε : «Το παιχνίδι των τελευταίων προεκλογικών ημερών με τα μέσα επικοινωνίας και όλες αυτές τις παρεμβάσεις με τα μικροέργα δεν μας πείθει. Η ιστορία της λακούβας και της καθημερινότητας, της καθαριότητας και του σεβασμού στον πολίτη, που για κάποιους φαντάζουν μικρά και ασήμαντα,  για εμάς είναι προτεραιότητα, γιατί οι πόλεις χτίζονται πρώτα για τους πολίτες που ζουν σε αυτές και μετά για τους επισκέπτες. Κι αν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις θα λέγαμε πως ίσως είναι ένα τυχαίο γεγονός. Αλλά η δημοτική αρχή περιμένει να ανακοινώσει κάθε τι μεγάλο τώρα, όπως το Οpen Μall,  που όλως τυχαίως η χρηματοδότησή του εγκρίθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές,  όταν μάλιστα αυτό ψηφίστηκε και προκρίθηκε σαν έργο από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο».

«Ερχόμαστε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε»

 

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «συγκροτήσαμε λοιπόν ξανά, ως συνέχεια της αρχικής μας προσπάθειας, μια ακομμάτιστη κίνηση ενεργών πολιτών με ανιδιοτελή προσφορά, γιατί σε αυτή την προσπάθεια ερχόμαστε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε και όχι να κερδίσουμε.  Συνεχίζουμε γιατί είμαστε εδώ και ζούμε εδώ καθημερινά σε αυτή την πόλη, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την αγαπάμε, επενδύουμε και ταυτιζόμαστε με αυτήν δημιουργώντας ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά μας. Πώς μπορούμε να μιλάμε για μια έξυπνη πόλη, με ένα control room το οποίο προσφέρει μία εικόνα για το μέλλον και όχι εφαρμοσμένες πρακτικές για τους πολίτες και που τόσο εύκολα επιδεικνύουμε σε κάθε έναν επισκέπτη μας, όταν η Δημοτική Αρχή διέγραψε αρκετά εκατομμύρια ευρώ λόγω παρέλευσης πενταετίας. Όλα αυτά λοιπόν σαν παράταξη δεν τα ψηφίσαμε. Και να μην ξεχάσω τον αντικαπνιστικό νόμο, που μπορεί να καυχιόμαστε για το αυτονόητο, πως ήμασταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που τον εφάρμοσε, όταν έχει τιμωρητικό σκοπό και όχι συμβουλευτικό, ζημιώνοντας την τοπική οικονομία, χωρίς να προσβλέπει στην πληροφόρηση των νέων παιδιών με καμπάνιες στα σχολεία, και πολύ περισσότερο όταν στελέχη της Δημοτικής Αρχής απροκάλυπτα καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους».

Οκτώ άξονες

Ωστόσο, ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να σταθεί και στο όραμα του για το Δήμο Τρικκαίων, ένα όραμα που επικεντρώνεται σε οκτώ (8) άξονες, όπως 1) Καθημερινότητα – Ποιότητα Ζωής  2) Προσβασιμότητα – Κινητικότητα 3)  Κλιματική Αλλαγή – Πράσινο 4) Ενέργεια 5) Παιδεία – Αθλητισμός 6) Πολιτισμός – Τουρισμός – Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας 7 )  Αδέσποτα Ζώα και 8) Κοινωνική Πολιτική.

«Μαζί προχωράμε και δίνουμε τον αγώνα αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια.  Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Πρωτίστως όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Μαζί λοιπόν πορευόμαστε για το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας» τόνισε, καταλήγοντας.