Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο μουσικό βίντεο με την εκπληκτική ομορφιά των Μετεώρων

15.02.2021

Ένα θαυμάσιο μουσικό βίντεο γυρίστηκε λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο εθνικό κλείδωμα στα Μετέωρα της Ελλάδας , για να γίνει η πρώτη είσοδος της χώρας σε έναν παγκόσμιο πολιτιστικό ψηφιακό χάρτη με την ονομασία “O-city”, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από 13 οργανισμούς και πανεπιστήμια στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr , αυτός ο διαδραστικός χάρτης στοχεύει να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία ορισμένων πολιτιστικών χώρων, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη περιήγηση αυτών των μνημείων.
Το βίντεο στα Μετέωρα δημιουργήθηκε από εθελοντές, οι οποίοι υποβοηθήθηκαν από τον Περιφερειακό Διοικητή της Θεσσαλίας, Κώστα Αγόραστο.
Σκηνοθέτης της παραγωγής ήταν ο Pascal Mantis, ενώ η Ελένη Ξυδιά ήταν η πιανίστρια.
Η ομάδα παραγωγής περιλάμβανε επίσης τους καμερούς Johnny Brami, Theodoros Goutzamanis, Angelos Kastoris και Antonis Sotiriou, εκδότες Johnny Brami και Elias Mantis, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγός.
Τα πανύψηλα βράχια στα Μετέωρα, όπου γυρίστηκε το βίντεο, με κορυφαία μοναστήρια, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

[fbcomments]