Σάββατο 19.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο νέο πρόγραμμα για μετανάστες τα Τρίκαλα – Εγκαταστάθηκαν σε Καστρί Λουτρό και Αμπελάκια

30.09.2020

Συνάντηση εργασίας με θέματα ένταξης μεταναστών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση έχει ιδρύσει το Δίκτυο Πόλεων για την Ενταξη, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο τη συνεργασία των Δήμων που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες.
Με δεδομένες τις συνεχείς δράσεις του Δήμου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, το νέο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και τις αναγκαιότητες που προκύπτουν, η συνάντηση αφορούσε στην οριοθέτηση των στόχων για τις δράσεις που έπονται.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου συζήτησε αναλυτικά με τη συντονιστική ομάδα του Δικτύου, κ.κ. Μαρίνα Τομαρά και Γιάννη Σαρελλάκο,  το πλαίσιο που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα. Κυρίαρχα ζητήματα, η εμβάθυνση συνεργασίας σε θέματα ένταξης και η προώθηση των δράσεων που υλοποιούνται.
Επίσης, έγινε αναφορά σε θέματα υποστήριξης, καλών πρακτικών, για ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η συνεργασία θα συνεχιστεί με πρόσθετες δράσεις στο πλαίσιο του Δικτύου, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων ήδη υλοποιεί παρεμβάσεις σε σχέση με μετανάστες και πρόσφυγες.
Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστη επίσης η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας κ. Β. Ντάκου.

Στη Λάρισα

Οικογένειες προσφύγων μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Καστρί Λουτρό καθώς και στα Αμπελάκια.

Οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες και πρόκειται για 84 άτομα.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι ενημερώθηκε για την εγκατάσταση των προσφύγων από την αστυνομία και ότι θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσει για τις εξελίξεις, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το ότι δεν ήταν ενήμερος και πρόσθεσε ότι θα επικοινώνησε με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.