Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με εξαγγελίες έργων στα Τρίκαλα η Μενδώνη

25.01.2020

Μια από τις πιο επιτυχημένες επισκέψεις υπουργών τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτήν της υπ. Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, αφού ήρθε όχι απλά να επιβεβαιώσει τα έργα που πριν λίγο καιρό συμφώνησαν με τον κ. Αγοραστό να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, αλλά να θέσει χρονοδιάγραμμα γι’ αυτά και να ενημερωθεί να για νέα που θα πρέπει να γίνουν.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου και την Περιφέρειας είναι το Σπήλαιο της Θεόπετρας που στόχος είναι τέλη του 2021 το αργότερο να καταστεί επισκέψιμο, το Ασκληπιείο, το Φρούριο για το επίσης έχει εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό, η αρχαία Πέλιννα καθώς και μια δύο εκκλησίες.

Η κ. Μενδώνη που συνοδευόταν και από την Αννα Παναγιωταρέα, συναντήθηκε για λίγο το πρωί με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, στη συνέχεια επισκέφθηκε τις Μονές των Μετεώρων, ακολούθως το Σπήλαιο Θεόπετρας όπου συνομίλησε με τον κ. Μιχαλάκη του οποίου το έργο εξήρε, τους βουλευτές αλλά και τον δήμαρχο Καλαμπάκας και κατέληξε στη ΝΟΔΕ Τρικάλων όπου συνομίλησε με τα στελέχη της Ν.Δ.

Τέλος η υπουργός Πολιτισμού, συνοδευόμενη από την διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κρυσταλλία Μαντζανά και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε το Ασκληπιείο, το Φρούριο και τέλος το Ρωμαϊκό Λουτρό όπου την περίμεναν ο αντδήμαρχος Ακης Αναστασίου, η Αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη και ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας.

Αναλυτικό ρεπορταζ και φωτογραφίες τη Δευτέρα στην έντυπη έκδοση του “Ενεργού Πολίτη”