Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οχι Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ και από τα Τρίκαλα

13.11.2015

Ξεκάθαρος τόσο όσον αφορά την προσπάθεια του να κρατήσει ενωμένο το κόμμα, όσο και να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία ικανή με προτάσεις και πρόγραμμα, να κρατήσει όρθια τη χώρα μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε από τα Τρίκαλα, ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε περιοδεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου τον υποδέχθηκε ο Χρήστος Μιχαλάκης, αλλά και δεκάδες μελών και στελεχών της Ν.Δ., κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα σηματοδοτούν καταστάσεις, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην τοπική Ν.Δ..

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον κ. Μιχαλάκη, με τον οποίο όπως είπε τον συνδέουν πολλά χρόνια φιλίας, τονίζοντας πως βρέθηκε στην περιφέρεια συμβολικά τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας με την κεντρική εξουσία.

Αισθάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης, δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα που πιστεύαμε πως το 2015 θα είχε μπει. Δυστυχώς φοβάμαι πως οι θυσίες πήγαν χαμένες και ξαναγυρίζουμε προς τα πίσω. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, υπάρχει άλλη πρόταση, υπάρχει άλλη λύση, υπάρχει ζεστό χρήμα το οποίο μπορούμε να το προκαλέσουμε ώστε να υπάρξει ρευστότητα και αύξηση θέσεων εργασίας, αναφέροντας ως παράδειγμα το ΕΣΠΑ. Επίσης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα φορολογικά μέτρα λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά τάξης. Έκανε λόγο για καταστροφή των αγροτών με τα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τους δανειστές, ώστε να πειστούν να πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από αυτά.

Αναφορά επίσης έκανε και στα εσωκομματικά, μιλώντας για μια Νέα Δημοκρατία με προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα τέτοιο που δεν τον επέτρεψε να μην συνεχίσει. «Εχω πάρα πολλές διαφωνίες με την διαδικασία, είμαι από αυτούς που πρότεινα και το ΄13 και το ΄9 να γίνεται συνέδριο πριν απ’ όλα αυτά να γίνεται συνέδριο να υπάρχει διάλογος και στη συνέχεια να πάμε για ψηφοφορία, όπου θα έχουν δικαίωμα μόνο οι εγγεγραμμένοι ως μέλη της Ν.Δ., γιατί δεν είναι δυνατόν, ο κάθε περαστικός να μπαίνει και να ψηφίζει».

Απέκλεισε για άλλη μια φορά την τηλεμαχία, επικαλούμενος την ενότητα του κόμματος.

Στην συνέχεια ο κ. Μιχαλάκης ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη για την στήριξή του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ ακόμη, ενώ ζήτησε να προωθήσει τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νομό, όπως είναι η Ε-65, ο Αχελώος αλλά και τα ζητήματα των αγροτών.

Στην βοήθεια που προσέφερε στο νομό ο κ. Μεϊμαράκης, στάθηκε και ο Ηλίας Βλαχογιάννης, από την εποχή που ακόμη ήταν νομάρχης.

Αξιοσημείωτο είναι πως απουσίαζε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, που έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του Τζιτζικώστα, κάτι που σχολιάστηκε από αρνητικά, έως και ειρωνικά από στελέχη του κόμματος.