Σάββατο 05.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτο το μίσος για το φονικό στο Μεγαλοχώρι – Οικόπεδο… εμπόλεμη ζώνη

25.08.2017

Ένα απίστευτο σκηνικό, που μόνο απίστευτο μίσος μπορεί να το δικαιολογήσει, συναντά κανείς στα σπίτια των δύο αδερφών που σήμερα το πρωί όπλισε το χέρι του ενός εκ των δύο κάνοντάς τον αδελφοκτόνο.

Η μοιραία και συνάμα αποτρόπαια πράξη έλαβε χώρα στις παρυφές του Μεγαλοχωρίου και πιο συγκεκριμένα πίσω από το Γυμνάσιο του χωριού, όταν ο Βάιος Μπαλντούνας πήγε μαζί με την σύζυγό του οπλισμένοι με αγροτικά εργαλεία (τσαπιά και δικέλλια,) στην  γειτονική κλειδαμπαρωμένη με τεράστιες αλυσίδες εξώπορτα του διπλανού σπιτιού του αδερφού του Κωνσταντίνου Μπαλντούνα φωνάζοντας και βρίζοντας γιατί προφανώς πήραν στα χέρια το εξώδικο που είχε κάνει ο αδερφός του τόσο για την διαφορά των ελάχιστων μέτρων οικόπεδου και μιας αποθήκης, αλλά και γενικά για όσα μέχρι τώρα θεωρούσε μεμπτά (σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου του Ευαγγελίας).

Ο δράστης πήρε το κυνηγετικό όπλο και βγήκε να πυροβολήσει στον αέρα, όπως είπε στην σύζυγό του (κάτι που είχε κάνεις κι άλλες φορές σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων), μόνο που αυτή τη φορά πέτυχε τον αδερφό του που σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι την πόρτα του δικού του σπιτιού, για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Το επίμαχο οικόπεδο που είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη

Τεράστιο το μίσος

Το μίσος των δύο αδερφών κρατάει χρόνια και η διαφορά τους είναι ίσως και λιγότερο από μισό στρέμμα οικοπέδου που χωρίζει τα δυο σπίτια και το οποίο θυμίζει κυριολεκτικά εμπόλεμη ζώνη, αφού τεράστιες αλυσίδες και συρματόσχοινα κλείνουν την είσοδό του. Το οικόπεδο σύμφωνα με την σύζυγο του δράστη Ευαγγελία, το άφησε κληρονομιά ο πατέρας στον Κωνσταντίνο, κάτι όμως που δεν αποδεχόταν ο Βάιος. Μάλιστα ο πατέρας του βλέποντας την κατάσταση το στάβλο πίσω από τα δύο σπίτια και το οικόπεδο τα έκανε δωρεά στον δήμο.

Η υπόθεση μάλιστα είχε φτάσει και στον Άρειο Πάγο: «Όταν δικαιωθήκαμε πήραμε αυτά που δικαιούμασταν», θα μας πει η Ευαγγελία Μπαλντούνα»: «όμως αυτός έκλεισε μια αποθήκη η οποία όμως ήταν δική μας, εμείς το κάναμε γκαράζ και παρόλα αυτά ο σύζυγός μου έφτιαξε κι άλλη πόρτα για να μην τον προκαλούμε τους μήνες που θα βρίσκεται εδώ». Σήμερα το πρωί εγώ ήμουν στο άλλο δωμάτιο και ετοιμαζόμουν να πάω στην Αθήνα, μάλιστα είχα βάλει το κλιματιστικό και παρά τα κλεισμένα παράθυρα άκουσα φωνές και πάω προς τα έξω, αυτοί ήταν και οι δύο έξω με τα δικέλλια»….. «Όταν είπα στον άντρα μου να αφήσει το όπλο, είπε θα πυροβολήσει στον αέρα»

τεράστιες αλυσίδες και κλειδαριές παντού

Ένα σπίτι… «φρούριο»

Απίστευτο είναι το σκηνικό που συναντά κανείς στο σπίτι του δράστη: Τεράστιες κλειδαριές και αλυσίδες παντού. Κάθε αντικείμενο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού (καρέκλες, τραπέζια) είναι κλειδωμένο με αλυσίδες που κάλλιστα θα έδενες καράβι, ενώ ακόμη και πάνω από τις κληματαριές και τα δένδρα που είναι στην αυλή του σπιτιού υπάρχουν συρματόσχοινα. Σε μια γωνία του σπιτιού δεκάδες πλαστικά μπουκάλια γεμισμένα με νερό που τον χειμώνα παγωμένα τα έβαζε γύρω – γύρω από την αυλή ώστε ο… όποιος επίδοξος κλέφτης αποπειραθεί να μπει μέσα να γλιστρήσει πάνω τους.

Ο δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για τα περαιτέρω.

Χρήστος Κοντός