Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρώματα και παράδοση πλημμύρισαν τα Τρίκαλα

24.06.2018

Μπορεί ο καιρός χθες βράδυ να μην έκανε το… χατίρι στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, αφού χάλασε την κεντρική τους εκδήλωση στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Χορού, όμως το πρωί η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, τους πρόσφερε μια μικρή ανταμοιβή στην πραγματικά δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλαν οι συντελεστές.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησα το Σάββατο βράδυ με τη Θεατρική Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» υπό την καθοδήγηση της Βάσως Γκουγκαρά, στις 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, ενώ στη συνέχεια αν ο καιρός δεν τα έκανε μούσκεμα, θα παρουσίαζαν τους πιο εμβληματικούς χορούς του Ελληνισμού.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν δέκα σύλλογοι από την Αττική (Σάλεσι του Αυλώνα),  τη Θεσσαλονίκη (Μικρασιάτες του Κίσδερβεν- Καππαδοκία), την Εύβοια (Κουμιώτες και Νέα Λάμψακος), τον Βόλο (Χ.Ο. Βόλου) , την Λάρισα (Πόντιοι) , τα Τρίκαλα ( Κρήτες, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι του Ασπροποτάμου) και το Μεγαλοχώρι (Καραγκούνηδες).

Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Έρευνας «Μουσείο Τσιτσάνη» στην αίθουσα «Διπλό Οθωμανικό Λουτρό», πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις- παρουσιάσεις των Συλλόγων της  φορεσιάς, που αναδεικνύουν στις επίσημες εκδηλώσεις τους.

Στην παρουσία παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας κος Walter Stechel, ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κος Χρήστος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος της “Hellenic Silverstars” κος Γ. Παπαδόπουλος και εκ μέρους του δήμου ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχ. Λάππας.