Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Σάββατο το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

09.05.2018

«H KNE  σε καλεί να συμμετέχεις και εσύ στο Μαθητικό Φεστιβάλ στις 12 Μάη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες μαθητές με μπροστάρηδες τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ οργάνωσαν μεγάλες μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο που έχουν ανάγκη, δεν τσίμπησαν στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει ό,τι και οι προηγούμενες. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή των μαθητών. Χιλιάδες μαθητές συντόνισαν τη δράση τους πανελλαδικά προετοιμάζοντας τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, άνοιξαν τη συζήτηση και τη δράση ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, στους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές τους, έφτιαξαν όμορφες εκδηλώσεις για πολλά θέματα και με πολλούς τρόπους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ο πόλεμος και οι εξελίξεις στην περιοχή. Αντικειμενικά το θέμα του πολέμου κυριαρχεί τη συζήτηση και τον προβληματισμό. Οι μαθητές έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν μένουν θεατές, κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα, όταν δίπλα τους βομβαρδίζονται  τα δικαιώματα τους, όταν τους πνίγει η αδικία!

Έτσι και αυτό το διάστημα που τα γεράκια του πολέμου, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ αιματοκυλούν για ακόμα μια φορά το λαό της Συρίας για τα συμφέροντα των λίγων, ανησυχούν, προβληματίζονται , ψάχνουν απαντήσεις…

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν μεγάλη μάχη , για να αποκαλύψουν ότι το ΝΑΤΟ είναι μία δολοφονική μηχανή των εκμεταλλευτών, εχθρός των λαών. Για  αυτόν ακριβώς τον λόγο  , μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει ο πλασιέ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο για τους πολέμους τους.

 Στόχος από όλη αυτήν την δραστηριότητα είναι οι μαθητές και στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στα τύμπανα του πολέμου  που χτυπούν στη γειτονιά μας και να παλέψουν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ για μια ζωή με δικαιώματα , για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους!!

Το Πρόγραμμα

Το Σάββατο 12/5 θα διεξαχθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ, στη πλατεία Ρήγα Φεραίου (στο άγαλμα των 5 ΕΠΟΝιτών) .

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν από τις 19:30  με:

  • Χαιρετισμό, καλωσόρισμα από μέλος της ΚΝΕ
  • Προβολή ταινίας μικρού μήκους, που έχει διαμορφωθεί από μέλη της ΚΝΕ με θέμα την κοινωνία για την οποία παλέυουμε!
  • Συζήτηση με θέμα: « Ο πόλεμος τους γεννιέται από την ειρήνη τους…..όπως ο γιος από την μάνα».
  • Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, όπως επίσης και παιδότοπος, χώρος για γκράφιτι και αφιερώματα  ενάντια στον πόλεμο».