Σάββατο 18.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αύριο το μεσημέρι η κηδεία της Μαρίας Ζιάγκα

02.01.2020 /

Αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου θα τελεστεί η κηδεία της Μαρίας Ζιάγκα που

«έφυγε» από τη ζωή ανήμερα της Πρωτοχρονιας  μετά από μία γενναία αλλά άνιση μάχη με την επάρατο.

Η Μαρία Ζιάγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Κόρη του τραπεζικού Νικόλαου και της Ιωάννας Κουτμάνη. Ο πατέρας της κατάγονταν από τη Σούρπη του Νομού Μαγνησίας ενώ η μητέρα της ήταν Πολωνικής καταγωγής. Είχε δύο αδέρφια. Μετά τις σπουδές της στο Παρίσι εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και δη, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπου διακρίθηκε για την εργατικότητα, το ήθος και τη συνέπειά της. Το 1980 παντρεύτηκε τον Γιάννη Ζιάγκα με τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Νίκο. Από τον δε, Δημήτρη και τη σύζυγό του Νουρίτ, πρόσφατα απέκτησε και ένα εγγονό.
Η Μαρία Ζιάγκα στήριξε τον σύζυγό της στην πολιτική του καριέρα πάντα με σεμνότητα και διακριτικότητα. Ήταν ενεργό μέλος της Τρικαλινής κοινωνίας στην οποία, μετά το γάμο της, γρήγορα εγκλιματίστηκε δημιουργώντας φιλίες που άντεξαν στο χρόνο. Δοτική και υποστηρικτική ήταν επόμενο να καταστεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και να διακριθεί για το ήθος και την ευπρέπειά της αλλά και να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό της.
Μετά την απόκτησή από την οικογένειά της, της εφημερίδας Η ΕΡΕΥΝΑ, η Μαρία Ζιάγκα ανέλαβε καθήκοντα της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας τα οποία διατήρησε μέχρι πρότινος διακρινόμενη για τον σεβασμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και συμβάλλοντας στη συνέχιση και ανάπτυξη, μιας ιστορικής όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά και τον Περιφερειακό Τύπο, εφημερίδας.