Τρίτη 24.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαρία Γαδετσάκη: Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς…

19.05.2017

Η μεγάλη προσπάθεια, τα χρόνια δουλειάς και η επιμονή είναι η συνταγή της επιτυχίας για την Μαρία Γαδετσάκη. Πιστεύει πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία να ξεκινήσει κάποιος τον χορό, αλλά «τη στιγμή που θα το νιώσει»

Μόλις πριν λίγες μέρες οι χορευτές της σχολή χορού DANCESPACE της Μαρίας Γαδετσάκη στον Πανελλήνιο διαγωνισμό χορού της Βέροιας, με 11 τρικαλινές συμμετοχές, ομαδικές και ατομικές, απέσπασε 11 βραβεία εκ των οποίων τα 4 μοναδικά Χρυσά μετάλλια του διαγωνισμού , πολλές διακρίσεις με υποτροφίες κ τιμητική διάκριση -υποτροφία χορογράφου στην ίδια από τη διοργάνωση! 

  1. Μαρία να ξεκινήσουμε από την μεγάλη σας επιτυχία στη Βέροια, όπου σαρώσατε όλα τα βραβεία στον διαγωνισμό «Veria dance competition 2017». Ποια ήταν τα συναισθήματα σου; Είχες ξανά μια τόσο μεγάλη επιτυχία;

Σίγουρα τα συναισθήματα που ζήσαμε έφτασαν στο πικ τους , τόσο της χαράς  όσο και της αγωνίας. Με αφορμή, αυτή την επιτυχία, οι προσδοκίες  μεγαλώνουν με στόχο τη δημιουργία και την εξέλιξη μας.

  1. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Αυτό που εσείς λέτε σήμερα επιτυχία , κρύβει πίσω του χρόνια δουλειάς, επιμονής άλλων επιτυχιών αλλά και αρκετών αποτυχιών. Έτσι κι αλλιώς ‘’το πληγωμένο ελάφι  πηδάει ψηλότερα από τα άλλα’’. Έμιλι Ντίκινσον .

  1. Τι σημαίνει για σένα χορός;

Ίσως ο μοναδικός  τρόπος να βιώνω την καθημερινότητα  μου. 

  1. Είχαμε συνηθίσει μέχρι και την δεκαετία του ’90 θα έλεγε, όταν ακούγαμε για χορό το μυαλό των περισσοτέρων να πάει στον παραδοσιακό. Αυτό άλλαξε άρδην τη δεκαετία του 2000 και πολύ περισσότερο το 2010, όπου βλέπουμε σχολές, latin, Tango, Zumba, Hip-Hop , Street Dance και αρκετά άλλα είδη. Πως ερμηνεύεις αυτή τη στροφή του κόσμου;

Πάντα ο άνθρωπος  έψαχνε  τρόπους  εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Ο έντεχνος χορός  όμως, τον οποίο υπηρετώ, είχε και θα έχει τη δική του θέση στην ιστορία της τέχνης.

  1. Πως μπορούμε να προσδιορίσουμε τη σημασία του έντεχνου χορού;

Είναι μια δύσκολη ερώτηση απτήν άποψη ότι ο κάθε χορογράφος- δάσκαλος  την ορίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια . Ουσιαστικά ο σύγχρονος  χορός δημιουργήθηκε  για να αποτυπώσει  τον παλμό της εκάστοτε  κοινωνίας . Για μένα, είναι  προσωπική κίνηση, που πηγάζει από τα  συναισθήματα και τα βιώματα μου.

  1. Πιστεύεις πως έχει ημερομηνία λήξης όλο αυτό;

Αν μιλάμε για την επιτυχία, ναι. Όμως η αφορμή για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια δεν έχει σίγουρα ημερομηνία  λήξης.

  1. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσει κάποιος χορό;

Την στιγμή που θα το νιώσει.

  1. Πόσο επίπονο είναι αν θέλει κανείς να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό στάδιο;

Αν αυτό που κερδίζεις, στη ζυγαριά  μέσα σου, είναι πιο πολύ από αυτό που χάνεις σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω επίπονο.

  1. Τι γνώμη έχεις για όλα αυτά τα… Dance academy που βλέπουμε στην τηλεόραση;

Αν ο στόχος είναι ο χορός, ο δρόμος είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Χρηστός Κοντός

Φωτογραφίες: Chris Tzourtziotis