Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαγκούφης: Βγήκα χρεωμένος 400χιλ ευρω από την πολιτική

21.11.2017

Απολογισμό… όχι μόνο πολιτικό αλλά και… οικονομικό έκανε σήμερα στη «Λέσχη 97,6» και στην Ευαγγελία Σωτηρίου για την εκλογή της Φώφης Γεννηματά και για τον εαυτό του, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Χρήστος Μαγκούφης.

Μάλιστα ο πρώην βουλευτής υπολογίζοντας με… μολύβι και χαρτί… τόνισε: «Κατέβηκα 11 φορές βουλευτής και σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι το 2012, αυτά που ξόδεψα ως έξοδα ήταν κοντά στο 1 εκατ., ευρώ και αυτά που πήρα εγώ όλο αυτό το διάστημα από το βουλευτιλίκι ήταν λιγότερο από 600.000 ευρώ. Είμαι λοιπόν μείον 400.000 ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω βγει στη σύνταξη ως πολιτικός μηχανικός, αναμένω μπας και πάρω κάποιο ποσό από την βουλευτική σύνταξη, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταργήσει τα πάντα, έχει καταλύσει τη Δημοκρατία» είπε «μας έστειλαν έναντι βουλευτικής σύνταξης 209 ευρώ, αυτό είναι το καινούργιο εφεύρημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και οι πολίτες νομίζουν ότι οι πρώην βουλευτές λαμβάνουν συντάξεις 4.000 ευρώ. Όταν κάποιος λαμβάνει κύρια σύνταξη, τότε μειώνονται και οι δύο συντάξεις και θα είναι και οι δύο κάτω από 2000 ευρώ. Με τον νόμο Κατρούγκαλου που θέλουν να περάσουν από το παράθυρο την ένταξη των βουλευτών στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν τη λεβεντιά να το πουν στα ίσια, τότε θα πάει η βουλευτική σύνταξη στα 209 ευρώ που αυτό το έναντι το θεωρούν κανονική από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι άνθρωποι τα έχουν διαλύσει όλα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

«Θυσίασα το επάγγελμα μου για να είμαι βουλευτής» είπε «τη δεκαετία του ’80 που έβρεχε χρήμα, εγώ κρατούσα ομπρέλα, αγωνιζόμενος για την πατρίδα, το Νομό Τρικάλων, την ελληνική κοινωνία. Ήταν επιλογή προσφοράς, κάποιοι άλλοι ‘κονομούσαν και εγώ προσέφερα. Εγώ οικονομικά είμαι χαμένος. Αυτά που έχασα από τη διακοπή του επαγγέλματος μου, από αυτά που έλαβα και αυτά που ξόδεψα, είμαι τουλάχιστον κατά 3 εκατομμύρια, χαμένος.

Κατέβηκα 11 φορές βουλευτής και σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι το 2012, αυτά που ξόδεψα ως έξοδα ήταν κοντά στο 1 εκατ., ευρώ και αυτά που πήρα εγώ όλο αυτό το διάστημα από το βουλευτιλίκι ήταν λιγότερο από 600.000 ευρώ. Είμαι λοιπόν μείον 400.000 ευρώ».