Δευτέρα 25.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με τον τρόμο του lockdown ζούνε τα Τρίκαλα

19.10.2020

Με τον τρόμο του lockdown και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομική ζωή της πόλης, ζούνε τα Τρίκαλα που βρίσκονται ένα σκαλί πριν από αυτό, μιας και στον χάρτη των κρουσμάτων της χώρας… είμαστε το πορτοκαλί χρώμα… πριν περάσουμε στο κόκκινο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα εστιάζεται στα σχολεία και μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα, αν αυτά θα πρέπει να κλείσουν ή όχι με την λήψη αυστηρότερων μέτρων όπως τα μικρότερα τμήματα που ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

Η κατάσταση της γειτονικής Κοζάνης τρομάζει τους παράγοντες του τόπου, μιας και όταν η φωτιά φτάσει στην αυλή του γείτονα, είναι θέμα χρόνου να μπει και στην δική σου.

Νέα λουκέτα

Λουκέτο σε τμήματα ακόμη δύο Δημοτικών Σχολείων, ενός Λυκείου, ενός Γυμνασίου και ενός νηπιαγωγείου αποφάσισε να βάλει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων μετά τα θετικά τεστ κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής από κλιμάκια της ΚΟΜΥ Τρικάλων, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Ετσι πλέον μιλάμε πως προστίθενται σε όλα τα άλλα σχολεία και τα παρακάτω:

E1 τάξη 18ο Δημοτικό Σχολείο από 16-10- 2020 έως 29-10-2020

Γ΄ τάξη 35ο Δημοτικό Σχολείο από 16-10- 2020 έως 29-10-2020

4ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο Τρικάλων από 18-10- 2020 έως 30-10-2020

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων, αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α3 από 19/10/2020 – 01/11/2020.

Δειγματοληψία σε 68 άτομα

Στο μεταξύ χθες το πρωί σε δειγματοληψία 68 μαθητών σχολείων που είχε σημειωθεί κρούσμα προχώρησαν κλιμάκια της ΚΟΜΥ Τρικάλων, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, όπου προσήλθαν 68 παιδιά, μετά τα συνεχόμενα κρούσματα σε σχολεία της πόλης τις τελευταίες μέρες. Η επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Τρικάλων, ιατρός και περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα δηλώνει πως “καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για περιορισμό της διασποράς. Τα τεστ είναι συνεχή και οι αρμόδιες αρχές σε επιφυλακή. Απευθύνουμε για ακόμη μια φορά έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας. Η περιοχή μας είναι μεταξύ αυτών που θεωρούνται “επικίνδυνες” για περαιτέρω εξάπλωση και οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Να σημειώσουμε πως μέχρι το μεσημέρι τα πράγματα φαινόταν να εξελίσσονται θετικά για το νομό αφού η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είχε δώσει κανένα κρούσμα για τα Τρίκαλα.