Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού: Στήριξη – συμμετοχή στην αυριανή απεργία 

13.11.2018

Τετάρτη 14 Δεκέμβρη απεργία στο Δημόσιο.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται σοβαρή προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα εργατικό – λαϊκό αντίπαλο δέος στη συνεχιζόμενη ευρωμνημονιακή πολιτική διαρκείας σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Έκφραση αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε η διακλαδική απεργία βάσης πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η Νοέμβρη στην Αττική, με κύρια αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυξήσεων στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Μια απεργία που οργανώθηκε από τα κάτω, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα σωματεία τους, με συνεχόμενες συσκέψεις για τον συντονισμό των σωματείων που την διοργάνωσαν, κόντρα στον εργοδοτικό -κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και τους μικροκομματικούς σχεδιασμούς με απεργίες … κινητές εορτές.

Αυτή η μικρή απεργία 8 σωματείων του ιδιωτικού τομέα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα που απέδειξε ότι “μπορούμε και χωρίς τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ”. Ότι η απεργία μπορεί να βρει το πραγματικό της νόημα όταν περνάει στα χέρια των εργαζόμενων.

Αμέσως μετά από αυτή τη κινητοποίηση άρχισαν να παίρνονται απεργιακές αποφάσεις για τις 8 Νοέμβρη, οι οποίες άλλαξαν και ορίστηκαν στις 14 Νοέμβρη ημέρα που επέλεξε η ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιήσει απεργία. Αμέσως μετά από αυτή την αλλαγή έχουμε την απεργοσπαστική, υπονομευτική και διαλυτική δράση της ΓΣΕΕ με την κήρυξη απεργίας στις 28 Νοέμβρη, καλώντας μάλιστα τις δυνάμεις της «κοινωνικής συμμαχίας» δηλ. τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις να την πλαισιώσουν!

Πρόκειται για ανοιχτά διασπαστική κίνηση της ηγεσίας του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ καθώς εκατοντάδες σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα είχαν απεργιακές αποφάσεις για τις 14/11. Η απόφαση αυτή της ΓΣΕΕ έχει στόχο να μείνει στο απυρόβλητο (για μια ακόμη φορά) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή, αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε και η ουσιαστική συναίνεση των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Μετά από αυτό ενώ θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένα μαζικό απεργιακό μπλοκ χωρίς τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ (παίρνοντας τη πρωτοβουλία των κινήσεων και από την ΑΔΕΔΥ), οι περισσότερες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που είχαν πάρει απόφαση για απεργία στις 14/11, την μετέφεραν στις 28/11 ημέρα που προκήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ!!! Έχουν τεράστια ευθύνη όσες δυνάμεις παρέδωσαν την πρωτοβουλία κινήσεων στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εξασφαλίσουν τη πολιτική τους παρουσία στις πλατείες.

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε σε ανοικτή σύσκεψη συλλογικότητες κι αγωνιστές/στριες, την προηγούμενη Τρίτη 6/11, όπου συζητήθηκε ο τρόπος παρέμβασης στις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και αποφασίστηκε κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14/11.

Καλούμε τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις δράσεις που έχουν αποφασίσει τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, προβάλλοντας την ανάγκη της αγωνιστικής ταξικής ενότητας ως βασική προϋπόθεση για την αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση των σωματείων των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 14/11 στις 10:30 στην πλατεία ΟΤΕ και καλούμε μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν, ώστε ένα πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό μέτωπο να μπει στην πρώτη γραμμή του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ – Δ.Ν.Τ.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

[fbcomments]