Κυριακή 12.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με αλλαγές στη διαδρομή το λεωφορείο χωρίς οδηγό

04.03.2015

Με σημαντικές αλλαγές στην αρχική διαδρομή φαίνεται πως τελικά θα κινηθεί το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του “Ενεργού Πολίτη” οι αρχικές προτάσεις μάλλον δεν απέβλεπαν τόσο στην ασφάλεια των πολιτών και τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης, αλλά με βάση το ποιους εξυπηρετούσαν.

Σύμφωνα με δελτίου τύπου της Δημοτικής αρχής: Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για το «λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.
Με τη διήμερη παραμονή εκπροσώπων του συντονιστή εταίρου του προγράμματος Citymobile 2, ολοκληρώθηκε ο βασικός έλεγχος της διαδρομής, στην οποία επιδιώκεται να κινηθούν από το φθινόπωρο τα συγκεκριμένα οχήματα.
Οι συζητήσεις διήρκησαν επί μακρόν, καθώς υπήρχαν τεχνικά θέματα που έπρεπε να συζητηθούν και να επιλυθούν, προκειμένου η συνολική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων και η αναπτυξιακή ΑΕ e-trikala, να μπορεί να αποδώσει. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την επιτόπια επίσκεψη και έλεγχο των διαδρομών, αλλά και την υιοθέτηση λύσεων που προωθούνται από τους υπεύθυνους του Δήμου Τρικκαίων, έγινε συζήτηση και για πλήθος άλλων νέων δεδομένων, που σε τεχνολογικό επίπεδο επιφέρει η χρήση της συγκεκριμένης λύσης. Όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και σε ευρεία σύσκεψη σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Οι δύο εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ρώμης (συντονιστής εταίρος του προγράμματος), κ.  Αντριάνο Αλεσαντρίνι και Ντανιέλε Σταμ, συζήτησαν όλα τα θέματα με: τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Κωτούλα, τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομο Κυρίτση τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της e-trikala Α.Ε. Χριστόφορο Ρόμπο και Οδυσσέα Ράπτη αντιστοίχως, τον διοικητή του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, Αστυνόμο Α΄, κ. Ιωάννη Τσιώλη, την υπεύθυνη του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Ευφρ. Μπράκη.
Ακολούθησε νέα σύσκεψη στα γραφεία της e-trikala, καθώς είναι σαφές ότι χρειάζεται ορθή, επιμελημένη, ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη προετοιμασία για το εγχείρημα.
Ολη η διαδικασία προχώρησε αρκετά, και σε σύντομο διάστημα, στα τέλη του μήνα, η τελική απόφαση για το πρόγραμμα θα ληφθεί στη Γαλλία».