Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άσφαιρα… πυρά Λέγκα για τα δρομολόγια του τρένου

16.06.2021

Στη γραμμή των «Καραμανλικών» που μέχρι τώρα εξαπολύουν βέλη κατά της κυβέρνησης γενικά και αόριστα (με εξαίρεση τον Αντώναρο), χωρίς να αποδίδουν ευθύνες σε πρόσωπα και ο Νίκος Λέγκας που με ανάρτησή του για το τρένο καταγγέλλει (σωστά) την… «ανησυχητική -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η «χλιαρή» αντίδραση – των θεσμικών φορέων μας». Αυτοί οι φορείς όμως δεν εκπροσωπούνται από κάποιους που έχουν όνομα; Δεν είναι άραγε σε όλους τους φορείς… η Ν.Δ. επικεφαλής;

Η ανάρτηση

«Τότε πιέζαμε για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Κοζάνη και την υλοποίηση της Δυτικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας, επιτυγχάνοντας την ένταξή της στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την εκκίνηση των πρώτων μελετών.

Σήμερα, δυστυχώς, κάποιοι αρμόδιοι αντί να ασχολούνται με την αναβάθμιση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα αποφάσισαν να κόψουν τα δρομολόγιά της.

Θλιβερή η απόφαση αλλά και ανησυχητική -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η «χλιαρή» αντίδραση – των θεσμικών φορέων μας.

Ανατροπή ΤΩΡΑ με δυναμικές ουσιαστικές αλλά και «επιθετικές» ενέργειες, όχι απλά για να διατηρήσουμε τα κομμένα δρομολόγια αλλά και να επιτύχουμε την ένταξη της γραμμής Καλαμπάκα- Κοζάνη στον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» 2021-2027, εξασφαλίζοντας την υλοποίησή της».