Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάππας: “Χωρίς”… δαχτυλίδι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

23.05.2017

Του Χρήστου Κοντού

Πούντο – πούντο το δαχτυλίδι; Φυσικά το δαχτυλίδι δεν είναι πουθενά, γιατί στον συνδυασμό Λάππα δεν υπάρχει πλέον δαχτυλίδι, παρά μονάχα γι’ αυτόν που το φορά και αν πάρει την απόφαση να ξανακατέβει, κάτι που για άλλη μια φορά απέκλεισε σε συνέντευξή του στο ΤV 10.

Από κει και πέρα το χάος… Ο ίδιος δήλωσε πως ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» στόχος του είναι να διατηρήσει την ενότητα και συνοχή του συνδυασμού μέχρι τις επόμενες εκλογές κι από εκεί και πέρα όπως είπε θα αποφασίσει όλος ο συνδυασμός, που πίσω του υπάρχουν 180 άτομα που ήταν υποψήφιοι και όχι μόνο ο ίδιος, ποιος θα ηγηθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μόνο που αυτό είναι ένας μύθος. Ο συνδυασμός έχει κοπεί σε περισσότερα από τρία κομμάτια και όσοι νομίζουν πως παίρνοντας το δαχτυλίδι ξεκινούν με μια «μαγιά», πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το ένα κομμάτι είναι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι, όπου ο καθένας λειτουργεί κατά το δοκούν και αυτό φάνηκε σε αρκετές ψηφοφορίες όπου ψήφισαν διαφορετικά απ’ ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού. Μάλιστα σε αυτούς οι δύο  (Κάκλα και Στουρνάρας) δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους να είναι αυτοί οι επικεφαλείς, κάτι που τους έχει οδηγήσει κατά καιρούς και σε κόντρες.

Το άλλο κομμάτι είναι οι λεγόμενοι «λοχαγοί», που μάλιστα ο κ. Λάππας έχρισε τον έναν εξ αυτών Συνταγματάρχη και έβαλε για δεύτερη φορά το όνομά του στην κούρσα της διεκδίκησης του δαχτυλιδιού, τον Κώστα Κρεμμύδα, οι οποίοι δηλώνουν «πολύ σκληροί να πεθάνουν» ή αν θέλετε καλύτερα να πάνε αμαχητί σε όποιον θελήσει να είναι αυτός αρχηγός του συνδυασμού.

Το τρίτο κομμάτι των 180 στο οποίο υπολογίζουν και οι δυο παραπάνω (χωρίς τον ξενοδόχο) είναι όλοι εκείνοι που έτρεξαν και έβγαλαν μια φορά πρώτο τον συνδυασμό και τον κράτησαν σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στις περασμένες εκλογές και όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτα, αλλά τους ξέχασαν οι πάντες και θα του θυμηθούν πάλι τώρα, μόνο που μάλλον θα βρούνε πόρτες κλειστές.

Μπορεί όμως κανείς απ’ όλους αυτούς να σταθεί απέναντι από τον Παπαστεργίου και να τον κερδίσει; Για πολλούς του κεντρώου και… κεντροαριστερού χώρου, όχι. Γι’ αυτό άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι ένα σωρό ονόματα όπως αυτό του Γιώργου Οικονόμου, του Δημήτρη Οικονόμου, του Στέφανου Μυλωνά (δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του), αλλά και άλλων κυρίως γιατρών, όπως του Νίκου Μπακογιάννη και του Κώστα Παρδάλη που δηλώνει πως αν ο δήμος ήταν ποδοσφαιρική ομάδα ίσως τον ενδιέφερε.

Σε όλα αυτά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή θα συμπράξει με έναν τέτοιο συνδυασμό ή θα θελήσει να κατεβάσει δικό του υποψήφιο αφού μέχρι και το όνομα του βουλευτού Σάκη Παπαδόπουλου, κυκλοφορούν κάποιοι στα… πολιτικά καφενεία.